PAO ČLAN OPASNE BANDE, POVEZANI SA UBISTVOM VUKOTIĆA! Velika akcija na Palama, uhapšen Turčin - pripadnik OPAKOG "MOTO GANGA"
Foto: Printscrren, Shutterstock, Privatna Arhiva

PAO ČLAN OPASNE BANDE, POVEZANI SA UBISTVOM VUKOTIĆA! Velika akcija na Palama, uhapšen Turčin - pripadnik OPAKOG "MOTO GANGA"

Crna Hronika -

Član turske mafijaške organizacije Daltons Gang Sinan Šimšek uhapšen je na Palama u okviru velike međunarodne akcije koju je sprovedena u četiri države, saznaje Istraga.ba. Policija ga dovodi u vezu i sa ubistvom Jovana Vukotića.

Šimšek se mesecima skrivao u Bosni i Hercegovini sve dok u utorak uveče nije lociran i uhapšen u okviru policijske akcije kojom je rukovodilo italijansko pravosuđe.

Ovom kriminalnom organizacijom rukovodio je Baris Bojun, Turčin koji je od 2017. godine u bekstvu. Ovi mafijaši su poslednjih godina delovali kao “motociklistička banda” koja je odgovorna za nekoliko bombaških napada u Italiji.

Vođa ove grupe uhapšen je u nedelju veče u blizini Milana. Ukupno je uhapšeno 20 osoba.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube

Osim Bojuna i Šimšeka koji je uhapšen u Bosni i Hercegovini, policijske agencije četiri države su uhapsile još i Ozge Koca, Okan Bingol, Kerem Akarsu, Fikri Fatih Čančin, Ahmet Durmuš, Čaglar Şenci, Cemil Ajtekin, Serkan Ozcan, Fırat Čogalan, Abutalip Buruldaj, Emrah Sahin, Ardil Bur ak Arat, Ersin Ajtekin, Kan Dogu Gunduz, Bajram Demir i Ialijani Giorgi Meschini i Antonio Buondono.

Turski mediji pišu da su članovi organizacije, nekad poznate kao Daltons Gang, koja je srušena u akciji sprovedenoj u četiri zemlje Europe, učestvovali u osnivanju kriminalne organizacije u terorističke svrhe, formiranju naoružane bande, ubistva, posedovanju ilegalnog oružja i eksploziva, krijumčarenje oružja, droge, otmice, iznude i pomaganje ilegalne imigracije.

Barisa Bojuna, za kojim se dugo tragalo kao beguncem, italijanska je policija uhapsila 2022. godine, a sud u Bolonji ga je pustio uprkos zahtevu za izručenje koji je dostavila Turska.

Njegova kriminalna organizacija odgovorna je za nekoliko ubistava u Turskoj. Ali, ono što je posebno interesantno, istražni organi sumnjaju da su Bojunova banda pomagala ubicama vođe Škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Podsetimo, Vukotić je ubijen u Turskoj u septembru 2022. godine. Vukotić je na teritoriji Turske ušao s falsifikovanim dokumentima na ime Predrag Popović, a pethodno je podvrgnut operaciji izmjene lica, saopšteno je tada iz turske policije.

Vukotić je, podsetimo, ubijen u Istanbulu, naočigled tada trudne supruge, kćerke i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen/ Instagram

Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu škaljaraca.

Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari.

Ubicama je, prema navodima turskih medija, pomagala grupa Barisa Bojuna.

Jedan od članova ove bande je Sinan Šimšek koji je u utorak uvečer uhapšen na Palama gde godinama deluju članovi dva zaraćena crnogorska klana.

Kurir.rs/Dan/Preneo: D. P.

Bonus video:

02:39

UBIJENI VUKOTIĆ SARAĐIVAO SA TURSKOM MAFIJOM? Dokazi iz telefona najveća misterija likvidacije EVO ŠTA JE SADA SA NJIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja