"ŠKALJARCI" MESEC DANA PRATILI ZVICERA,PA POBEGLI KAD JE TAMARA ZAPUCALA! 4 godine od ATENTATA u Kijevu UMESTO AUTA, ZAPALILI SEBE
Foto: Libertaspres/Sky aplikacija, Detective - info.com.ua, Printscreen

pokušaj egzekucije

"ŠKALJARCI" MESEC DANA PRATILI ZVICERA,PA POBEGLI KAD JE TAMARA ZAPUCALA! 4 godine od ATENTATA u Kijevu UMESTO AUTA, ZAPALILI SEBE

Crna Hronika -

Kotoranin Radoje Zvicer, navodni vođa "kavačkog klana" pre tačno četri godine preživeo je atentat kada ga je ekipa plaćenih ubica suparničkog "škaljarskog klana" izrešetala dok je džogirao u elitnom delu Kijeva.

Pokušaj atentata, podsetimo, dogodio se 26. maja 2020. godine oko 18 sati ispred zgrade u Kijevu u kojoj je Zvicer neko vreme boravio sa porodicom. Osumnjičeni za pokušaj likvidacije su Nišlije Milan Branković i Petar Jovanović, kao i dvojica Crnogoraca Stefan Đukić i Emil Tuzović. Egzekutorima je glavna veza Kijevu bio Rostislav Černobrivi, viši narednik ukrajinskog MUP, koji im je pomagao oko logistike atentata. Nekoliko sati nakon zločina, oni su lišeni slobode kada su pokušali da pobegnu u Moldaviju.

radoje zvicer
radoje zvicer foto: detective-info.com.ua

- Sumnja se da su "škaljarci" mesec dana pre pokušaja likvidacije pratile Zvicera i njegovu porodicu. Uz pomoć nekoliko Ukrajinaca atentatori su kupili vozila, oružje i svu potrebni tehnologiju za praćenje mete. Plaćenici su pratili svaki korak "kavčanina" kako bi se što pre upoznali sa njegovom svakodnevnom rutinom - podseća izvor.

Egzekutori su na dan pucnjave naoružani do zuba čekali Zvicera koji je džogirao unutar elitnog kvarta. Crnogorci Đukić i Tuzović parkirali su "smarta" nasred ulice, a kada su ugledali Zvicera istrčali su iz automobila.

atentatori - tuzović, đukić, jovanović i branković
atentatori - tuzović, đukić, jovanović i branković

- Pokušaj ubistva snimile su nadzorne kamere, na kojima se može videti kako osumnjičeni Đukić i Tuzović trče ka Zviceru koji sa kapuljačom na glavi džogira trotoarom. Đukić, obučen u belo, bukvalno se isprečio ispred Zvicera i iz neposredne blizine počeo da puca u njega. "Kavčanin" se u tom trenutku okreće i pokušava da beži, ali tada se bukvalno sudara sa Tuzovićem koji mu pravi sačekušu sa druge strane - navodi izvor i dodaje:

- Nakon rafalne paljbe, kako se može videti na snimku, atentatori sedaju u kola i beže u nepoznatom pravcu, dok povređeni Zvicer prelazi ulicu i trčeći ulazi u zgradu. Naime, u tom trenutku sa druge nadzorne kamere može se videti i da je Radoja Zvicera sigurne smrti spasila njegova supruga Tamara Zvicer koja je pucala na napadače i tako ih otera pre nego što su overili vođu kotorskog klana.

Egzekutori beže "smartom" kog su potom u neposrednoj blizini zapalili, ali im nije išlo po planu, jer je jedan od njih zadobio opekotine glave. Automobil na kraju nisu u potpunosti zapalili, a u delimičnom plamenu ostavili su za sobom brojne DNK tragova, oružje i municiju. Kamere su, takođe zabeležile i ovaj nespretni potez atentatora.

atentatori se zapalili
atentatori se zapalili foto: Printscreen

- Na osnovu tih snimaka utvrđeno je da su dvojica napadača iz "smarta" imala pomagače. Ukrajinska policija je brzo otkrila automobil i rutu kretanja atentatora. Znali smo da su krenuli ka Odesi i bilo im je jasno da osumnjičeni žele da napuste zemlju. Inspektori su ih opkolili na ulazu u Odesu. Bili su naoružani, prižali su otpor i pokušali su da pobegnu, ali su na kraju ipak savladani - podseća sagovornik.

Fotografije krvavog Radoja Zvicera koje su objavili ukraijnski mediji nakon pucnjave

1 / 3 Foto: detective-info.com.ua

Radoje Zvicer pogođen je sa pet hitaca, a kada se oporavio otišao je u Crnu Goru, gde je, kako su ranije pisali mediji, nastavio sa vođenjem kriminalnih poslova. Crnogorski portal Libertas press svojevremeno objavio je optužnicu protiv "kavačkog klana" na kojoj se mogu nalaze pripiske tada ranjenog Zvicera i njegovih saradnika, između ostalog prljavog policajca Ljube Milovića i Petra Lazovića. Preko tajne Skaj aplikacije Zvicer je slao i svoje fotografije nakon atentata, na kojima se može videti kako zavijen nasmejano pozira igrajući šah.

zvicer igra šah nakon pucnjave
zvicer igra šah nakon pucnjavefoto: Libertaspres/Sky aplikacija

- Kako si ženu obučio, al’ srce se ne može obučiti, svaka joj čast... Prvi dan su o tebi pričali svi živi kako si odreagovao, a onda više nisi bio tema, od tada se samo o njoj priča, od kad je slika izašla sa oružjem - napisao je Milović šefu "kavčana", koji mu potom odgovora da je i sam iznenađen njenom reakcijom.

- Ja ulećem u lokal i srećemo se na vrata, desna ruka u torbicu, ona mi grabi utoku i trči za njima... Reko: "Gde ode, što je ovo?" Evo je vraća se i kaže: "Pobegle p****".

tamara zvicer rasterala napadače
tamara zvicer rasterala napadačefoto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva

Milović mu potom odgovora: "E, bogami je vuk. Baš sam se iznenadio. Čudo."

- Sreću smo imali veliku, jer tu gde mi je bio ulaz, su još dvoje bili... Držao sam ga u torbicu (pištolj) na početak lokala, nisam mogao za njima ali bi se branio - rekao je na to Zvicer.

Osumnjičeni atentatori se i dalje nalaze u ukraijnskom zatvoru i još uvek nisu osuđeni. S druge strane Radoje Zvicer od hapšenje beogradskog ogranke "kavačkog klana" Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nalazi se u bekstvu.

Bonus video:

00:15

Tamara Zvicer slavi ubistvo Jovice Vukotića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track