NAJNOVIJI DETALJI NESREĆE NA RINGIŠPILU U KURŠUMLIJI: Vlasnik sprave nije imao atest? Evo u kakvom stanju je povređena devojčica
Foto: Kurir.rs/B.R.

osnovno javno tužilaštvo u kuršumliji

NAJNOVIJI DETALJI NESREĆE NA RINGIŠPILU U KURŠUMLIJI: Vlasnik sprave nije imao atest? Evo u kakvom stanju je povređena devojčica

Crna Hronika -

Nakon devetnaest dana od stravične nesreće u Kuršumliji, kada se 8. maja polomio ringišpil i sa njega je palo trinaestoro dece, još uvek su u pritvoru J. N., zakupac placa i Z. Lj., vlasnik ringišpila, potvrđeno je Kuriru u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji.

Oni se, da podsetimo, sumnjiče da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti, a u toku su dokazne radnje, koje će objasniti šta se zapravo desilo.

Teško povređena dvanaestogodišnja devojčica i dalje je u niškom UKC na lečenju, a prema našim saznanjima, njeno stanje je nepromenjeno, što nam je potvrdio i njen brat, a ostala deca koja su povređena su već sutradan nakon nesreće, puštena kući.

01:01

Otkačio se ringišpil u Kuršumliji

U međuvremenu se saznalo da vlasnik ringišpila najverovatnije nema atest, a zakupac je, barem prema odgovoru koji nam je stigao iz Javno komunalnog preduzeća “Toplica” Kuršumlija, imao sve potrebne papire.

- Ono što je zanimljivo je da u momentu od kada je zakupljen plac nije se prenosio zakup, niti je to moguće, a za bezbednost prema ugovoru koji je potpisan sa JKP “Toplica” vlasnik zakupca je taj koji je odgovoran za bezbednost - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Za zakupljen prostor on je platio 330.000 dinara i to za prolećni i jesenji vašar i imao je pravo da tri dana pre vašara, kao i tri dana nakon njega drži ringišpil na tom prostoru.

Bonus video:

00:09

Trenutak kada je ringišpil u Kuršumliji pukao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track