"OŽENIĆU SE I ODLAZIM NA PALIĆ" Progovorio komšija koji je raskrinkao sina osumnjičenog za ubistvo oca KUĆU HTEO DA PRODA ZA 5.000
Osumnjičeni, Foto: Kurir/N.H., Privatna arhiva

jezivo

"OŽENIĆU SE I ODLAZIM NA PALIĆ" Progovorio komšija koji je raskrinkao sina osumnjičenog za ubistvo oca KUĆU HTEO DA PRODA ZA 5.000

Crna Hronika -

Žitelji Subotice kažu za Kurir da su naslućivali da je osumnjičeni Jožef Mičik (37) ubio svog oca, koji se takođe zvao Jožef, pre nekoliko godina, ali nisu imali potvrdu i dokaz za to.

Komšija koji je praktično raskrinkao osumnjičenog za Kurir je detaljno opisao njegovo ponašanje i bizarne i nebulozne odgovore koje je davao na pitanja o tome gde mu je otac.

Podsetimo, za zločin se saznalo kada je mlađi sin ubijenog čoveka prijavio njegov nestanak nakon što su mu komšije javile da Jožef planira da proda kuću. Tada je nestanak prijavio i komšija. Pripadnici policije su potom u Centru za socijalni rad dobili informaciju da Jožef Mičik, koji je korisnik socijalne novčane pomoći, tri godine nije podizao svoj novac. Nakon ovih saznanja, došli su na vrata porodične kuće oca i sina Mičik.

- Video sam u ponedeljak posle podne policiju kako jurca niz ulicu. Izašao sam da vidim o čemu se radi i kada sam video da se patrola zaustavila kod Mičika znao sam da je nešto loše - kaže naš sagovornik i dodaje:

osumnjičeni jožef mičik za zločin u subotici
osumnjičeni jožef mičik za zločin u suboticifoto: Privatna Arhiva

- Policija je stajala ispred kapije i čekala da Jožef dođe, s obzirom na to da nije bio kući. Kada je došao biciklom, ostavio je bicikl pored kapije i mirno ušao sa policajcima u dvorište. Policajci su mu rekli da su dobili prijavu da mu je otac nestao i upitali ga da li on nešto zna o tome, Jožef je odmah priznao da ga je ubio.

Kako dalje navodi naš sagovornik, osumnjičeni muškarac je detaljno opisao kako je došlo do zločina, kao i gde je telo njegovog oca.

- Jožef mlađi je priznao da se posvađao sa ocem tog dana i da ga je ubio lopatom. Rekao je da je telo stavio u pomoćni objekat koji se nalazi u produžetku kuće. Ta prostorija je u suštini kotlarnica, oni su tu imali peć odakle se cela kuća grejala. Ona ima svega nekoliko kvadrata i onako je niža neka tri, četri stepenika od kuće i deluje kao neki podrum - kaže on i dodaje:

- Pokazao im je i lopatu kojom je nasmrt pretukao oca. Iako u dvorištu imaju nekoliko različitih vrsta alata, Jožef je policajcima pokazao lopatu koja se nalazi u spavaćoj sobi.

Sagovornik potom objašnjava kakav je bio život osumnjičenog sina i ubijenog oca.

osumnjičeni jožef mičik za zločin u subotici
osumnjičeni jožef mičik za zločin u suboticifoto: Privatna Arhiva

- Jožef mlađi pre nekoliko godina ima je tešku saobraćajnu nesreću kada se motorom zakucao u zid. Tada su mu se borili za život, preživeo je, ali je od tada postao malo psihički lošije. Pošto on nije konzumirao alkohol, jako se ljutio na svog oca što pije. Znao je da mu preti, da se svađa sa njim, a jednom ga je toliko pretukao da od masnica nisam prepoznao starijeg Jožefa - kaže on i dodaje:

- Zbog tog alkohola su znali danima da se svađaju i tuku, tako da nije isključena ni mogućnost da ga je sin zbog toga na kraju i ubio.

Meštani ovog dela Subotice sumnjali su da je Jožef ubio svog oca Jožefa.

- Jožef mlađi je voleo da laže. Stalno je smišljao neke nove izgovore, priče o ocu kog tada nismo videli nekoliko meseci. To je bilo davno, ali sad kad se setim i vratim film unazad, užas. Pričao sam sa Jožefom nekoliko puta u poslednje tri godine, gde sam uvek insistirao da mi kaže gde mu je otac. Prvo je rekao da mu je otišao u selo Čantavir kod jedne žene da živi sa njom. Onda je rekao da Jožef potukao sa nekim i da je dobio dve godine zatvora, kada su prošle te dve godine pitao sam ga: "Pa gde je tvoj otac, šta mu se desilo. Da li je živ?". Tada mi je rekao da je dobio još tri meseca zatvora jer se ponovo potukao u zatvoru - kaže šokirani komšija porodice Mičik i dodaje:

- Potom je Jožef, naravno, izmislio i priču da je njegov otac nakon izlaska iz zatvora dobio 90.000 dinara i da je otišao da živi zajedno sa cimerom iz zatvora. Kada sam ga pitao pa što ne dolazi da ga obiđe, odgovorio mi je: "Tata više nikada neće doći u tu kuću." Tako mi je rekao, a ja sam odmah znao da je nešto uradio.

osumnjičeni za ubistvo oca u subotici
osumnjičeni za ubistvo oca u suboticifoto: Privatna Arhiva

Prošle nedelje, kako tvrdi naš dobro obavešten sagovornik, osumnjičeni Jožef Mičik dao je oglas da prodaje porodičnu kuću.

- Jožef je pre nedelju dana rekao da će da proda kuću, da će se oženiti jer je vreme i da odlazi odatle, jer će živeti sa budućom ženom na Paliću, gde ona, navodno, ima stan. Ta devojka je imućnija, jer ima stan i u Bačkoj Topoli. Planirao je da proda kuću za 5.000 evra - kaže sagovornik i dodaje:

- Tada smo mi kao komšije shvatili da se nešto loše dešava i pozvali smo Jožefovog mlađeg brata i ispričali mu. Tada je dečko zvao Jožefa koji je opet pričao nerealne priče. Mlađi brat osumnjičenog odlučio je da prijavi nestanak oca. Tako se i obelodanio ovaj jezivi zločin.

Prema rečima žitelja subotičkog naselja Srpski šor, osumnjičeni Jožef Mičik bio je dužan za struju 160.000 dinara, a nakon napravljenog duga struja mu je isključena. Godinu dana je živeo u lošim uslovima, i verovatno više nije mogao, pa je hteo da proda kuću u kojoj je pre tri godine ubio oca.

Istragu za stravični zločin vodi Više javno tužilaštvo u Subotici koje će daljom istragom utvrditi motive ovog ubistva. Osumnjičeni će nakon isteka zadržavanje biti saslušan u tužilaštvu povodom krivičnog dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track