"UTEPAŠE ME SIN I SNAJKA, SVUDA JE BILA KRV PO MENI" Velimira (90) unakazili najrođeniji, a sve zbog penzije: TERAĆU IH NA SUD
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"UTEPAŠE ME SIN I SNAJKA, SVUDA JE BILA KRV PO MENI" Velimira (90) unakazili najrođeniji, a sve zbog penzije: TERAĆU IH NA SUD

Crna Hronika -

Porodično nasilje prijavio je devedesetogodišnji Velimir Krstić iz sela Kumarevo, u blizini Leskovca, koga su kako saznajemo 12. juna pretukli sin i snajka sa kojima je živeo.

Ekipi Kurir televizije njegovi rođaci i komšije su otkrili da se nasilje nad njim od strane sina i snajke ne dešava prvi put i to sve zbog penzije. Kako navode, do sada su mu krali mobilne telefone, platne kartice i čekove, a ovoga puta su mu naneli i teške fizičke povrede.

On sada čeka sudski postupak a do okončanja istog biće zbrinut kod jednog od unuka.

- Velimir Krstić iz Kumareva je, kako saznajemo od njegovih najbližih rođaka i komšija, žrtva porodičnog nasilja od 2014. godine. On živi sa sinom i snajkom, koji su ga godinama psihički i fizički zlostavljali, ali ovoga puta ih je prvi put prijavio policiji.

02:20

UTEPAŠE ME SIN I SNAJKA, SVUDA JE BILA KRV PO MENI Velimira (90) unakazili najrođeniji, a sve zbog penzije: TERAĆU IH NA SUD

- Ovo je sedmi put. Jednom me je sin napao nožem, tada sam ćutao. Grehota u ovim godinama, ne dolikuje - priča Velimir.

U Urgentnom centru opšte bolnice Leskovac ustanovili su da Velimir ima povrede i podlive po glavi i licu, polomljen nos i teške povrede grudnog koša. Kao motiv napada navodi se da su sin i snajka bili izrevoltirani zato što im nije dao svoju penziju, jedini mesečni izvor prihoda koji Velimir ima.

- Penziju sam uzeo, dao sam 10 hiljada za struju. Međutim, kad su me videli kažu da svuda dajem pare, samo ne za kuću. Utepaše me skroz, nos mi izvrnuli, svuda je po meni krvi bilo. Doktor je sve napisao, sad ću da teram postupak na sudu, pa oni nek rade koliko mogu - dodaje pretučeni penzioner.

Komšije tvrde da se ovo ne dešava prvi put, a o Velimiru imaju samo reči hvale. Čuli su šta se dešava u porodičnoj kući Krstić i pritekli mu u pomoć. U policijskoj upravi tvrde da je slučaj prijavljen i Centru za socijalni rad, dok do danas iz centra navode da nemaju informacija.

Velimir će potražiti i pravnu pomoć i kako kaže, ovoga puta će istrajati u nameri da se porodičnom nasilju stane na put.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:14

NOVOM SUDIJI BIĆE POTREBNO GODINU-DVE DA SE UPOZNA SA SLUČAJEM Marković skeptičan pred nastavak suđenja ZLOGLASNOM KLANU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja