"KECMANOVIĆ JE INSISTIRAO DA NJEGOV SIN GAĐA IZ PIŠTOLJA VELIKOG KALIBRA" Otkrivamo šta je ispričao vlasnik streljane pred sudom
Foto: Privatna Arhiva

KURIR SAZNAJE

"KECMANOVIĆ JE INSISTIRAO DA NJEGOV SIN GAĐA IZ PIŠTOLJA VELIKOG KALIBRA" Otkrivamo šta je ispričao vlasnik streljane pred sudom

Crna Hronika -

Ratko Ivanović, vlasnik streljane u koju je prema optužnici Višeg javnog tužilastva u Beogradu Vladimir Kecmanović vodio dečaka ubicu koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja skole, izjavio je danas pred Višim sudom u Beogradu, da je upozorio oca da nije dobro da dete dovodi u streljanu, saznaje Kurir.

Kako otkrivamo, Ivanović koji je takođe obuhvaćen optužnicom rekao je da je Vladimiru Kecmanoviću rekao da nije dobro da dete gađa u steljani jer može da se povredi od trzaja pištolja.

- Prema navodima vlasnika streljane, Kecmanović je međutim i pored njegovog upozorenja insistirao da trinaestogodišnjak gađa iz pištolja velikog kalibra - otkriva izvor Kurira.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar, suđenje
foto: Kurir

Prema našim saznanjima, posle ovih navoda burno je reagovao branilac Miljane i Vladimira Kecmanovića, advokat Borivoje Borovic. On je, kako saznajemo, između ostalog optužio tužilaštvo da "taktički napada njegove klijente".

Ivanović se, da podsetimo, tereti za davanje lažnog iskaza jer je rekao da dečak ubica nije pucao u tom klubu.

Otac dečaka, Vladimir Kecmanović, optužen je da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući, dok je Miljana Kecmanović optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici gde je njen sin počinio masakr.

Njih dvoje su već izneli svoje odbrane gde su negirali da su odgovorni za dela njihovog maloletnog sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track