ŠTA ME GLEDAŠ? Otac ubijene devojčice burno odreagovao, DRSKA REAKCIJA Miljane Kecmanović! Nastavak suđenja za masakr u Ribnikaru
Foto: Petar Aleksić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ŠTA ME GLEDAŠ? Otac ubijene devojčice burno odreagovao, DRSKA REAKCIJA Miljane Kecmanović! Nastavak suđenja za masakr u Ribnikaru

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, ocu i majci dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro svojih drugara i radnika obezbeđenja.

Prva u sud ušla je podignute glave, Miljana Kecmanović, u pratnji svojih advokata, Irine i Borivoja Borovića. Miljana je stigla pola sata ranije, a sve vreme je ispred sudnice razgovarala sa advokatima o današnjem suđenju koje bi trebalo uskoro da počne.

U pratnji advokata pristigli su i vlasnik streljane Ratko Ivanović, kao i instruktor tog kluba, Nemanja Marinković.

Danas bi trebalo da iznesu odbranu Ivanović, vlasnik streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, vežbao pucanje maloletni učenik škole na Vračaru u kojoj je pucao, kao i instruktor tog kluba, Nemanja Marinković. Obojica se, inače, terete za davanje lažnog iskaza, kada su rekli da dečak ubica nije pucao u tom klubu.

1 / 4 Foto: Kurir

Pored toga, otac dečaka, Vladimir Kecmanović, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući. Optuženi Kecmanović nalazi se u prtivoru od 3. maja prošle godine.

Za sada, jedini od roditelja ubijene dece, došao je Anđelko Aćimović, otac devojčice Angeline koju je dečak ubica prvobitno ranio, a koja je posle 12 dana teške borbe ipak podlegla povredama.

Anđelko je ušao u sud, dok je Miljana ispratila pogledom, na šta je otac nevino stradale devojčice burno odreagovao zbog bola i patnje koju iznova proživljava. "Šta me gledaš?", upitao je Anđelko, očigledno ne očekujući bilo kakav odgovor, na šta je majka dečaka ubice samo okrenula glavu.

Ubrzo su u Viši sud pristigli i ostali roditelji ubijene dece, kada se svom suprugu Anđelku pridružila i Angelinina majka. Takođe, došla je i sestra ubijenog radnika obezbeđenja. A po njihovom dolasku, okupili su se svi zajedno na istoj strani, kada su usledili dugi zagrljaji ljudi koje je okupila ista tragedija.

Miljana Kecmanović za to vreme stajala je okrenuta leđima porodicama ubijenih, sve do početka suđenja.

Miljana Kecmanović, s druge strane, optužena je jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici gde je njen sin počinio masakr.

Inače, oni od samog početka negiraju krivica za dela za koja se terete. Suđenje je zatvoreno za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Dečak ubica, podsećanja radi, ubio je 3. maja 2023. godine devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, kada je pucao iz dva očeva pištolja koja je uzeo dva dana ranije. On ih je, podsetimo, kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba, a ranio još petoro dece, kao i nastavnicu istorije. Dečak u vreme izvršenja zločina nije imao navršenih 14 godina, stoga nije krivično odgovoran.

Bonus video:

04:01

RIBNIKAR JE OSTAVIO DUBOK TRAG U DRUŠTVU Mršević godinu dana nakon masakra: To je nepredvidiv zločin je doneo velike posledice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track