Uhapšen zbog zlostavljanja civila u Velikoj Kladuši
Foto: Rojters

Uhapšen zbog zlostavljanja civila u Velikoj Kladuši

Crna Hronika -
Deliću se stavlja na teret da je početkom avgusta 1995. godine, kao pripadnik takozvane armije BiH, u sastavu jedinica Petog korpusa, obučen u vojnu uniformu i naoružan puškom, zajedno s još jednim vojnikom došao do kuće oštećene ušao na silu i fizički je zlostavljao

SARAJEVO - Po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pripadnici Sektora kriminalističke policije uhapsili su Safeta Delića, rodenog 1973. godine kod Velike Kladuše, zbog sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Prema rečima kantonalnog tužioca Jasmina Mesića, Deliću se stavlja na teret da je početkom avgusta 1995. godine, kao pripadnik takozvane armije BiH, u sastavu jedinica Petog korpusa, obučen u vojnu uniformu i naoružan puškom, zajedno s još jednim vojnikom došao do kuće oštećene K.F. u Velikoj Kladuši, ušao na silu i fizički je zlostavljao.

On je, kako se navodi, znajući da je njen bliži srodnik bio pripadnik takozvane Narodne odbrane AP "Zapadna Bosna" udarao K.F. puskom, rukama i nogama po telu, a zatim je silovao.

Nakon što Delić tokom dana bude ispitan, Tužilaštvo će uputiti predlog za određivanje pritvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track