U dve albanske kuće pronađena gomila metaka

Potraga za osumnjičenima

U dve albanske kuće pronađena gomila metaka

Crna Hronika -
Policija je pretres dve kuće u Suvom Dolu zbog ranjavanja dvojice Srba i pronašla 82 komada municije kalibra 7.62mm za automatsku pušku

KOSOVSKA MITROVICA - Pripadnici kosovske i Euleks policije, nakon incidenta u kome su povređena dvojica kosovskih Srba, pretresli su u selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice dve kuće Albanaca i zaplenili određenu količinu municije.

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić izjavio je da je policija izvršila pretres dve kuće u Suvom Dolu i pronašla 82 komada municije kalibra 7,62mm za automatsku pušku.

On je dodao da je policija pronašla još neke predmete koji se vezuju za jučerašnji incident i koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, naglasivši da je jedna osoba privedena i nakon uzimanja izjave puštena na slobodu.

Ivan Pavlović i Petar Baltić zadobili su povrede juče na putu Kosovska Mitrovica - Suvi Do kada su ih napala trojica Albanaca, od kojih je jedan, prema rečima očevidaca, koristio pištolj sa kojim je Pavlovića udarao po glavi.

Medić je rekao da će policija nastaviti istragu u vezi sa ovim incidentom i da će danas preduzeti mere u pravcu lišavanja slobode osumnjičenih za krivično delo koje je okarakterisano kao ozbiljno narušavanje javnog reda i mira.

Incident na severu Kosova osudili su Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić koji su od predstavnika međunarodne zajednice zatražili da zaustave nasilje na Srbima i sankcionišu odgovorne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track