Dušanu Borovici pritvor do 30 dana

Korupcija

Dušanu Borovici pritvor do 30 dana

Crna Hronika -
Portparolka tog suda Branislava Golijanin izjavila je da se Borovici, Iliću i Aleksiću stavlja na teret da su izvršili po jedno krivično delo u saizvršilaštvu

ZRENJANIN - Rešenjem istražnog sudije Višeg suda u Zrenjaninu Ileša Bakoša, određen je pritvor do 30 dana za osumnjičene Dušana Borovicu (56) iz Rume, Zdravka Ilića (55) iz Novog Sada i Dragana Aleksića (51) iz Srpske Crnje, zbog opasnosti da mogu da utiču na svedoke u postupku koji se u tom sudu vodi protiv predsednika opštine Nova Crnja Pere Milankova.

Portparolka tog suda Branislava Golijanin izjavila je da se Borovici, Iliću i Aleksiću stavlja na teret da su izvršili po jedno krivično delo u saizvršilaštvu.

MUP je juče saopštio da je zrenjaninska policija uhapsila vlasnika privrednog društva "Vojvodina put" AD Dušana Borovicu v.d. direktora JKP "8. avgust" Dragana Aleksića i direktora preduzeća "Vojvodina put" AD Zdravka Ilića, zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet opštine Nova Crnja.

U saopštenju MUP-a je navdeno je da je od marta do aprila predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov, koji se nalazi u pritvoru, naložio Draganu Aleksiću v.d. direktoru JKP "8. avgust", čiji je osnivač opština, da bez sprovođenja postupka javne nabavke za asfaltiranje parkinga na bazenu u Srpskoj Crnji i potpisanog ugovora između opštine Nova Crnja i "Vojvodina put" AD, izda lažne fakture opštini.

Time je preduzeću "Vojvodina put", koje je u vlasništvu Dušana Borovice omogućeno korišćenje goriva i nabavka građevinskog materijala, koje je u iznosu od 3,1 miliona dinara platila opština Nova Crnja.

Postupak javne nabavke sproveden je naknadno po završetku tih radova.

Za isti posao zaključen je ugovor koji su potpisali Zdravko Ilić, direktor "Vojvodina puta" i Pera Milankov, na osnovu čega je sa računa opštine uplaćeno 3,9 miliona dinara na račun preduzeća "Borovica transport", čiji je vlasnik takođe Dušan Borovica.

Sa računa "Borovica transporta" podignut je iznos od 2,5 miliona dinara, od čega je Dušan Borovica predao Peri Milankovu 1,4 miliona dinara.Osumnjičeni su pribavili korist Peri Milankovu i preduzeću "Borovica transport" u iznosu od 3,1 milion dinara i time oštetili budžet opštine Nova Crnja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja