Žalba Stanka Subotića odložena za februar
Foto: KURIR

Apelacioni sud

Žalba Stanka Subotića odložena za februar

Crna Hronika -
Sednica je odložena na zahtev advokata optuženog Mihalja Kertesa koji je tražio izuzeće dva člana sudskog veća, sudija Milimira Lukića i Nade Zec, kao i tužioca Saše Ivanića jer su učestvovali u prvostepenom postupku, tokom kog je Kertes osuđen na četiri godine zatvora

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu odložio je za februar sednicu za razmatranje žalbe na presudu kojom je Stanko Subotić zvani Cane u odsustvu osuđen na šest godina zatvora, a pripadnici njegove grupe na zatvorske kazne od deset meseci do četiri i po godine.

Sednica je odložena na zahtev advokata optuženog Mihalja Kertesa koji je tražio izuzeće dva člana sudskog veća, sudija Milimira Lukića i Nade Zec, kao i tužioca Saše Ivanića jer su učestvovali u prvostepenom postupku, tokom kog je Kertes osuđen na četiri godine zatvora.

O zahtevu za izuzeće odluku donosi predsednik suda, odnosno neposredno viši tužilac.

Sledeća sednica biće naknadno zakazana, posle odluke o izuzeću, a predloženi su tremini u februaru.

Apelacioni sud može da potvrdi provstepenu presudu, da je preinači ili da je ukine u celosti i vrati na novo suđenje, a može i sam da otvori glavni pretres (održi suđenje) i donese pravosnažnu presudu.

Subotić je u bekstvu i za njim je od 2006. na snazi poternica Srbije, dok je interpol ukinuo poternicu za njim.

Osporenom presudom Specijalnog suda od 6. oktobra 2011. Subotić je osim zatvorske kazne, obavezan da u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude u budžet Srbije uplati iznos od 75.821.404 dinara sa kamatama koje se računaju od 1. novembra 1996. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track