Dečak koji je izbo reketaše ostaje u pritvoru

Novi Sad

Dečak koji je izbo reketaše ostaje u pritvoru

Crna Hronika -
Istražni sudija Tatjana Đurašković koja je saslušala maloletnika izjavila je da je ubadanje nožem karakterisano kao pokušaj teškog ubistva

NOVI SAD – Maloletnik K.V. (15) učenik Građevinske škole, koji je osumnjičen za je u sredu popodne u holu Mašinske škole nožem izbo dvojicu mladića saslušan je rano jutros i određen mu je pritvor.

Istražni sudija Tatjana Đurašković koja je saslušala maloletnika izjavila je da je krivično delo koje se dogodilo u srednjoj Mašinskoj školi okarakterisano kao teško ubistvo u pokušaju.

Prema nezvaničnim informacijama, tinejdžer iz Kaća je ispričao da su ga dvojica mladića i ranije maltretirala i od njega uzimali pare i stvari

Povređeni mladići Milan Š. (22) iz Rakovca i Branislav S. (19) iz Teslića operisani su u Urgentnom centru i njihovo stanje je trenutno stabilno.

Operacija je dobro prošla, međutim, ishod je i dalje neizvestan s obzirom na to da se radi o teškim povredama opasnim po život.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin, rekla je da je Branislav zadobio jedan ubod nožem u grudni koš ispod plećke sa desne strane, dok je Milan zadobio šest uboda, tri u grudi i tri u stomak.

Direktor ove škole Miloš Mazalica kaže da je njegov pomoćnik zajedno sa pripadnikom obezbeđenja odmah pozvao policiju, pre nego što je došlo do fizičkog kontakta između sukobljenih mladića.

On, međutim, napominje da se sve dogodilo u nekoliko trenutaka i da radnik obezbeđenja nije mogao da obuzda maloletnika koji je potegao nož.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja