Albanci maltretirali snimatelja i Srpkinju u Brđanima
Foto: Zoran Šaponjić

Nasilje

Albanci maltretirali snimatelja i Srpkinju u Brđanima

Crna Hronika -
U Kosovskoj policiji su rekli da će ispitati zašto prisutni policajci nisu reagovali

KOSOVSKA MITROVICA - Kamermana TV produkcije Glas juga i KIM radija Dragana Ilića, maltretirala je i legitimisala grupa Albanaca u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice, a u Kosovskoj policiji su rekli da će ispitati zašto prisutni policajci nisu reagovali.

Ilić je ispričao da ga je, po obavljenom snimanju u Brđanima, u nameri da autom napusti selo, okružila grupa Albanaca i primorala ga da se legitimiše. On je Radiju KiM rekao da su bili veoma grubi prema njemu, ali i vređali i psovali Radicu Vukomanović , koja je ne znajući šta se dešava prišla automobilu u nameri da je preveze do Kosovske Mitrovice.

"Bilo je strašno i ponižvajuće, psovali su i vređali ženu bez ikakvog razloga. Ona je bila u potpunom šoku, nismo mogli ništa da uradimo. Sve se ovo događalo u blizini punkta Kosovake policije koja nije intervenisala", rekao je Ilić radiju. Grupa civila je nakon petnaest minuta zadržavanja dozvolila Iliću i Radici Vukomanović da krenu prema gradu. U Kosovskoj policiji kažu da će nakon prijavljivanja incidenta ispitati zašto prisutni policajci nisu reagovali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track