Dragoljub Milanović prvi put u javnosti
Foto: Kurir

Suđenje

Dragoljub Milanović prvi put u javnosti

Crna Hronika -
Milanović je na suđenju negirao zloupotrebu državnih stanova, a u javnosti se pojavio prvi put posle izlaska iz zatvora gde je proveo 10 godina zbog pogibije radnika RTS

BEOGRAD – Dragoljub Milanović nekadašnji direktor RTS, danas se po prvi put pojavio u javnosti posle izlaska iz zatvora na novom suđenju za nelegalnu dodelu stanova.

Milanović se u sudu pojavio da odgovori na optužbe za nelegalnu dodelu državnih stanova.

Članovi radne grupe, koju je RTS formirao posle 5. oktobra, tvrde da je tokom dodele stanova bilo zloupotreba, da su oni dodeljivani van rang liste, kao i da su pojedinci dobijali i stanove i stambene kredite.

Milanović je demantovao zloupotrebu državnih stanova, ali je objasnio oko same dodele da njegova supruga jeste bila na listi za dodelu, ali da taj ugovor nikada nije realizovan.

"Dodeljeno je 87 stanova i 110 stambenih kredita. Međutim, samo je jedna četvrtina dodeljena regularno, uz poštovanje uspostavljenih rang lista. Upravni odbor RTS, nažalost, nikada nije izvršio povraćaj stanova za koje smo utvrdili da su dodeljeni van konkursa. Ipak, velika je odgovornost, i materijalna i moralna, i onih koji su te stanove dobili", izjavila je Ljiljana Radovanović, članica radne grupe.

Suđenje za nezakonitu dodelu stanova trebalo je da bude održano u septembru ove godine, ali se Milanović nije pojavio zbog zubobolje i hitne stomatološke intervencije.

Inače Milanović je iza zatvorskih rešetaka proveo 10 godina jer je proglašen krivim za smrt 16 radnika RTS 1999 godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track