Španci Srbiji izručuju Sinišu Petrića Zenicu

Španci odlučili

Španci Srbiji izručuju Sinišu Petrića Zenicu

Crna Hronika -
Siniša Petrić (38) biće izručen našoj zemlji da odsluži još tri godine i 10 meseci zatvora

BEOGRAD - Jedan stiže!

Španski sud doneo je odluku da Siniša Petrić (38), zvani Zenica, koji je u februaru uhapšen u Valensiji zajedno s Lukom Bojovićem, vođom nekadašnjeg „zemunskog klana“, i Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Vlada Budala, bude izručen Srbiji!

- Siniša Petrić je 1994. osuđen na smrtnu kaznu kao saučesnik u zločinima koje je počinila grupa Marinka Magde. Pošto je u vreme zločina bio maloletan, kazna mu je kasnije preinačena na 15 godina zatvora.

Tokom 1999. zbog „dobrog vladanja“ pušten je na vikend iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, što je iskoristio da pobegne.

Ostalo mu je da odleži još tri godine i deset meseci - prenose španski mediji i dodaju da će španski sud naknadno doneti odluku o Bojovićevom i Milisavljevićevom izručenju.Bojović, Milisavljević i Petrić uhapšeni su 9. februara u restoranu „Bodega la Paz“ u Valensiji.

Bojoviću se u odsustvu u Srbiji sudi zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, dok je Milisavljević pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog dela koje je izvršio kao pripadnik „zemunskog klana“ i na 35 godina zatvora zbog atentata na Đinđića.

Ministarstvo čeka odlukuMinistarstvo pravde Srbije tražilo je krajem februara izručenje trojice uhapšenih po srpskoj poternici.- Uz zahtev je prosleđena i dokumentacija napisana na 2.000 strana. Odluka o Petrićevom izručenju još nije stigla u ovu instituciju - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track