Šukrijina upletenost u petorostruko ubistvo pod tajnom

Zabrana

Šukrijina upletenost u petorostruko ubistvo pod tajnom

Crna Hronika -
MUP Makedonije neće da komentariše navode da je vođa radikalnih islamista Ali Šukrija upleten u petorostruko ubistvo na Smiljkovskom jezeru u interesu istrage

SKOPLJE - MUP Makedonije danas je saopštio da, za sada, neće komentarisati informacije da je Šukri Alija, jedan od ideologa radikalnog islama u Makedoniji koji je u sredu izručen sa Kosova, povezan sa petostrukim ubistvom na Smiljkovskom jezeru kod Skoplja, na Veliki petak, 13. aprila ove godine.Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je da je to u interesu sudskog procesa za akciju "Monstrum" i u skladu sa sudskom zabranom za iznošenje detalja u vezi petorukog ubistva.

Na pitanje da li je moguće da Alija (38) odgovara i za druga krivična dela, imajući u vidu bezbednosne pretnje koje je upućivao preko društvenih mreža, Jankulovska je rekla da će svako za koga MUP obezbedni neke dokaze u vezi krivičnog dela biti suočen sa krivičnom prijavom.

"U toku jučerašnjeg dana ova osoba je bila predate od strane kosovskih bezbedosnih snaga za krivično delo nasilje, odnosno za izdržavanje trogodišnje kazne zatvora na osnovu pravosnažne sudske presude", rekla je Jankulovska.Alija, koji je rođen na Kosovu a ima makedonsko državljanstvo, u sredu je pod najvećim merama bezbedosti predat makedonskim vlastima, koje su za njim raspisale poternicu.

Kazna mu je izrečena, jer je 2005. godini, zajedno sa drugim sledbenicima radikalnog islama, nasiljem i maltretiranjem imama pokušao da zastraši pripadnike Islamske verske zajednice.

Prema informacijama MUP-u, postoje indicije da je Alija bio uključen u veliki broj teških krivičnih dela izvršenih na teritoriji Makedonije.

Preko društvenih mreža, nakon policijske akcije "Monstrum" za hapšenje počinioca i pomagača u petostrukom ubistvu, Alija je organizovao proteste i tražio od islamskih grupa da onemoguće istražni posao policije.On je pretio i pripadnicima albanske nacionalnosti koji rade u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track