Poverioci oštećeni za 14 miliona dinara

Kragujevac

Poverioci oštećeni za 14 miliona dinara

Crna Hronika -
Policija pritvorila dvojicu muškaraca jer su od raznih preduzeća nabavili robu vrednu 15 miliona dinara, uplatili deo avansa a ostatak od 14 miliona dinara nikada nisu platili

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija saopštila je da je vlasniku i direktoru preduzeća "Nagard", Nikoli T. iz Pljevalja u Crnoj Gori i Aleksandru E. iz Beograda, odredila pritvor do 48 časova zbog sumnje da su oštetili poverioce za više od 14 miliona dinara.

Prema navodima policije, Nikola T. (32) i Aleksandar E. (43) su u julu i avgustu ove godine od raznih preduzeća nabavili i preuzeli robu u vrednosti od oko 15 miliona dinara.

Oni su dobavljačima sa područja centralne Srbije i Vojvodine za naručenu stolariju, belu tehniku, građu, kartonsku ambalažu, gorivo, alat i putničke prikolice platili avans od oko milion dinara, dok preostali iznos nikada nisu isplatili.

Sumnja se da su svu robu prodali "na crno", a da su u poslovnoj dokumentaciji preduzeća "Nagard" priložili fiktivne fakture da je deo robe prodat, a da se preostali deo nalazi na lageru.

Oni će danas uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track