Vehabija Mevlid hoće da robija u Srbiji

Jašarevićeva želja

Vehabija Mevlid hoće da robija u Srbiji

Crna Hronika -
Jašerevićev advokat Senad Dupovac izjavio je da Mevlid želi kaznu da izdržava u Srbiji, kao i da njegov branjenik ne može biti izručen SAD iz BiH jer nije dobio američku optužnicu

SARAJEVO- Državljanin Srbije Mevlid Jašarević, kojeg je Sud Bosne i Hercegovine osudio na 18 godina zatvora zbog terorističkog napada na ambasadu SAD u Sarajevu 28. oktobra prošle godine, želi da izdržava kaznu u Srbiji, izjavio je njegov advokat Senad Dupovac.

Jašarevićevi pomagači Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić oslobođeni su optužbi zbog nedostatka dokaza, javila je agencija Anadolija.

Komentarišući optužnicu, koju su protiv Jašarevića pokrenule Sjedinjene Američke Države, Dupovac je istakao da njegov branjenik ne može biti izručen SAD iz BiH.

On je napomenuo da Jašarević do sada nije dobio američku optužnicu.

Predsedavajući Sudskog veća Suda BiH Branko Perić na izricanju presude Jašareviću izjavio je da je to najteža kazna za terorizam koju je izrekao Sud BiH.

On je podsetio da su pred Sudom BiH procesuirana četiri slučaja terorizma.

Jašarević je 28. oktobra prošle godine iz "kalašnjikova" pucao na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu, kad je tokom 50 minuta ispalio 105 metaka i teško ranio jednog policajca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track