Mišković ostaje u pritvoru, žalba odbijena
Foto: BETA

Specijalni sud

Mišković ostaje u pritvoru, žalba odbijena

Crna Hronika -
Portparol suda Maja Kovačević izjavila da je veće odbilo i žalbe branilaca Miškovićevog sina Marka, Mila Đuraškovića i još četvorice osumnjičenih i potvrdilo odluku kojom im je sudija za prethodni postupak u petak rano ujutru odredio pritvor do 30 dana

BEOGRAD - Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je danas žalbu na rešenje o određivanju pritvora vlasniku "Delte" Miroslavu Miškoviću tako da on ostaje u pritvoru, izjavila je portparol suda Maja Kovačević.

Ona je dodala da je veće odbilo i žalbe branilaca Miškovićevog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još četvorice osumnjičenih i potvrdilo odluku kojom im je sudija za prethodni postupak u petak rano ujutru odredio pritvor do 30 dana. Trojica osumnjičenih se brane sa slobode.

Oba Miškovića, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga.

Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković terete se da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track