Uložena žalba na puštanje funkcionera CKB na slobodu

Podgorica

Uložena žalba na puštanje funkcionera CKB na slobodu

Crna Hronika -
Specijalno tužilaštvo uložilo žalbu na puštanje na slobodu privedenih funkcionera Crnogorske komercijalne banke

PODGORICA - Crnogorsko Specijalno tužilaštvo za korupciju i organizovani kriminal uložilo je danas žalbu na odluku istražnog sudije Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića da se petoro bivših rukovodilaca Crnogorske komercijalne banke (CKB), koji su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili tu banku za 5,5 miliona evra, brane sa slobode.Bašović je u subotu, nakon višesatnog saslušanja, odlučio da se Bosa Tatar, Veliša Radunović, Gorica Vujisić, Jelica Petričević i Dubravka Pavićević u nastavku procesa brane sa slobode, odnosno odbio je zahtev Specijalnog tužilaštva da im se odredi pritvor od 30 dana.

Bivši rukovodioci CKB-a su uhapšeni u petak zbog sumnje da su u periodu od 2005. do 2009. godine odborili šest spornih kredita u iznosu od oko 5,5 miliona evra.

U pitanju su bili krediti za koje nisu postojale valjane garancije, zbog čega kasnije nisu ni naplaćeni.Svi osumnjičeni su tokom saslušanja negirali krivicu, navodeći da su postupali u skladu sa propisima i bankarskim načinom poslovanja. Specijalno tužilaštvo za korupciju i organizovani kriminal sumnjiči i bivšu generalnu direktoricu CKB-a Milku Ljumović, koja nije privedena, zbog toga što se nalazi na lečenju u Italiji.

Ona je poručila da će se staviti na raspolaganje Tužilaštvu čim se vrati u Crnu Goru.Ljumović je u pisanoj izjavi medijima navela da je uvek radila po zakonu i regulativama Centralne banke Crne Gore.Krivičnu prijavu protiv bivšeg menadžmenta CKB-a podnela je sadašnja uprava, čiji je vlasnik mađarska OTP banka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track