Novčane kazne za trojicu privedenih na naplatnoj rampi

Niš

Novčane kazne za trojicu privedenih na naplatnoj rampi

Crna Hronika -
Tri osobe koje su priveden u nedelju na naplatnoj rampi Niš zbog posedovanja macole, noža, palice u prekršajnom sudu kažnjeni novčanom kaznom

NIŠ - Tri osobe iz grupe privedene na naplatnoj rampi na autoputu kod kojih su pronađena oruđa i predmeti koje po Zakonu o oružju i municiju nisu smeli da poseduju kažnjene su novčanim kaznama u prvostepenom prekršajnom postupku, rekao je danas portparol Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković.Kod njih su u kolima pronađene dve macole, nož, metalne palice, metalni boks i policijske lisice, rekao je Marković.Prema njegovim rečima, u prekršajnom postupku nije utvrđivano zbog čega su ta oruđa posedovali niti gde su se uputili.

Pojedini mediji preneli su da je grupa krenula za Preševo gde su nameravali da sruše spomenik stradalim pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Policija je u nedelju na naplatnoj rampi kod Niša privela ukupno 14 osoba, a protiv trojice je pokrenut prekršajni postupak na osnovu odredaba Zakona o oružju i municiji.

Saša S. iz Sremske Mitrovice kažnjen je novčanom kaznom od 25.000 dinara, Milutin M. iz mesta Bele Vode (opština Kruševac) kažnjen je sa 8.000 dinara, a Zoran A. iz Beograda novčanom kaznom od 5.000 dinara, kazao je portparol i sudija Prekršajnog suda.

Kako je reč o postupku u prvom stepenu, rok za žalbu je osam dana, napomenuo je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track