Opljačkana i demolirana kuća Simića u Orahovcu

Srbi opet na meti

Opljačkana i demolirana kuća Simića u Orahovcu

Crna Hronika -
Incident se dogodio pre nekoliko dana, u vreme kada je ovaj stariji bračni par bio kod lekara i u poseti deci u centralnoj Srbiji

ORAHOVAC - U srpskom delu Orahovca provaljena je, demolirana i opljačkana kuća kosovskih Srba Srećka i Lazarke Simić, saopšteno je iz opštine.Incident se dogodio pre nekoliko dana, u vreme kada je ovaj stariji bračni par bio kod lekara i u poseti deci u centralnoj Srbiji. Po povratku kući, Simići su pozvali pripadnike kosovske policije čiji su istražitelji obavili uviđaj i uzeli otiske sa nekih od ispreturanih predmeta.

Iz kuće su, kako se navodi u saopštenju, ukradeni dva TV aparata, veš mašina, usisivač, DVD, 20 litara rakije, servisi za ručavanje i kafu i još neke stvari iz pokućstva. Takođe, na zidovima dnevne sobe provalnici su bronzanom bojom ispisali grafit "Oslobodilačka vojska Kosova".

U saopštenju se kaže i da se ovaj incident doživljava kao još jedan u nizu pokušaja zastrašivanja preostalih Srba u Orahovcu. Dodaje se, takođe, da ovo nije prvi put da Srbi nakon što se vrate na Kosovo zateknu svoje kuće u ovakvom stanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track