Pogledajte hapšenje: Pun stan oružja, eksploziva i droge

Narkotici

Pogledajte hapšenje: Pun stan oružja, eksploziva i droge

Crna Hronika -
Policija tereti ovu kriminalnu grupu da je u Srbiji I drugim evropskim i eks Jugoslovenskim zemljama trgovali narkoticima i eksplozivom

BEOGRAD - U koordiniranoj akciji beogradske kriminalističke policije i Specijalnog tužilaštva, nakon višemesečnog rada uhapšena je desetočlana organizovana kriminalna grupa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljenaproizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su : Stevan B. (1965), Nebojša K. (1978), Vitali V. (1954), Vladimir V. (1979), Aleksandar V. (1976), Branko A. (1979), Miodrag Ž. (1980), svi iz Beograda, Ervin J. (1979) iz Novog Pazara, Muhamed S. (1982) iz Sjenice i Petar M. (1978) iz Malog Zvornika.

Kod njih je, prilikom pretresa pronađeno i oduzeto 12 eksplozivnih naprava, 5,5 kilograma eksploziva, 28 kilograma marihuane, 10 grama kokaina, jedna automatska puška, 5 ručnih bombi, 2 tromblonske mine i 3 pištolja sa prigušivačima.

Sumnja se da je ova kriminalna grupa, koju je organizovao Stevan B. na teritoriji Srbije i drugim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u nekim zemljama Evropske unije trgovala opojnim drogama (heroin, kokain, marihuana), kao i eksplozivom i eksplozivnim napravama.

Eksplozivne naprave je sklapao Nebojša K. i u naprave ugrađivao eksploziv koji su pribavljali ostali članovi kriminalne grupe. Za nabavku opojnih droga bili su zaduženi Ervin J. i Muhamed S, dok su distribuciju vršili ostali članovi grupe. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

http://www.youtube.com/watch?v=rKMh1L4BTmw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja