Roditelji osuđenih za ubistvo Tatona opet protestvovali

Nezadovoljstvo

Roditelji osuđenih za ubistvo Tatona opet protestvovali

Crna Hronika -
Roditeljima se priključilo i oko 300 navijača Partizana koji su zahtevali u centru Beograda da se ponovi sudski postupak za ubistvo Bris Tatona

BEOGRAD - Oko 300 navijača Partizana i porodice i prijatelji osuđenih za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona protestovali su danas u centru Beograda zahtevajući ponavljanje sudskog postupka. Navijači Partizana su noseći transparente "Zašto sud ignoriše dokaze", "Hoćemo istinu", "Pravda za grobare" prošetali od Terazija do Trga Republike gde su im se obratili roditelji osuđenih Stefana Veličkovića i Jovana Karbića.

Skup su obezbeđivali pripadnici policije, a navijači su uzvikivali "Pravda za grobare" i vređali televiziju B92 i novinarku Brankicu Stanković.

Srđan Veličković, otac Stefana Veličkovića koji je pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora, kazao je novinarima da je cilj protesta da se dođe do istine i pravde.

"Pitamo zašto se izbegava novi sudski proces, mi ne tražimo amnestiju već pravdu", rekao je Veličković. Roditelji traže da se u ponovljenom postupku ispita svedok očevidac, kao i da se prikažu transkripti poziva beogradskoj Hitnoj pomoći.

Apelacioni sud u Beogradu je 28. oktobra 2010. godine prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo Tatona. Oni su pred Višim sudom u Beogradu 25. januara 2011. godine prvostepeno osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Bris Taton je 17. septembra 2009. godine brutalno prebijen na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Od zadobijenih povreda umro je 29. septembra u Kliničkom centru Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track