Osam godina za četiri smrti na Pančevačkom putu

Presuda za smrt četvoro ljudi

Osam godina za četiri smrti na Pančevačkom putu

Crna Hronika -
Oduzmite mi vozačku dozvolu zauvek, zavapio je Predrag Bojanić (34) pre izricanja presude. Ubico, i ovde mi ubijaš brata, doviknula iz publike sestra nastradalog Fuštića

BEOGRAD - Pijan drugarice odvezao u smrt!Predrag Bojanić (34) iz Pančeva osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na osam godina zatvora zbog toga što je, vozeći pijan i brzinom većom od 130 kilometara na sat, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule sestre Milena (28) i Ljiljana Rusov (22), zatim Jadranka Jović (23) i Predrag Fuštić (37), svi iz Pančeva!- Kajem se i kajaću se do smrti. Kriv sam što sam uopšte seo u taj auto i prihvatio da ih vozim. Ali, kada su me devojke pitale da idemo u restoran u Borči, nisam mogao da ih odbijem. Nikad tim devojkama nisam umeo da kažem „neću“ ili „ne mogu“. Za njih sam bio spreman da učinim sve. Ne želim nikome na ovom svetu da mu se desi što i meni - rekao je Bojanić, što je izazvalo burne reakcije porodice nastradalih.- Ubico! I ovde mi ubijaš brata - povikala je u jednom trenu sestra nastradalog Fuštića.Bojanić je zatim od suda tražio da mu doživotno oduzme vozačku dozvolu.- Nikad više neću sesti za volan - rekao je skrušenim glasom.Sudija Slađana Marković obrazložila je presudu.- Olakšavajuća okolnost je što si mlad, porodičan čovek, otac, kao i to što ranije nisi osuđivan. Otežavajuća okolnost je to što su četiri osobe izgubile život, kao i što si vozio tako kako si vozio - rekla je sudija Marković i dodala da je sudsko veće odlučilo da Bojaniću izrekne meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri godine.Stravična nesreća u kojoj je nastradalo četvoro mladih dogodila se 2. marta na Pančevačkom putu. Bojanić je sa sestrama Rusov, Jadrankom i još jednim prijateljem krenuo ka Borči. Na jednoj od raskrsnica prošao je kroz crveno svetlo na semaforu i direktno udario u Fuštićev „jugo“, koji se uključivao na Pančevački put. Od siline udara sestre Rusov su izdahnule na licu mesta, Jadranka Jović je umrla tri dana kasnije u bolnici, dok se Predrag Fuštić još 34 dana borio za život.

Olupina Bojanićevog vozila
Olupina Bojanićevog vozila

Milena i Ljiljana Rusov sa drugaricom Jadrankom Jović
Milena i Ljiljana Rusov sa drugaricom Jadrankom Jović

Predrag Fuštić
Predrag Fuštić

Umalo tuča ispred sudaTokom izricanja presude u beogradskoj Palati pravde bile su pojačane mere obezbeđenja i sve je prošlo bez incidenata. Međutim, prijatelji Bojanića i rodbina nastradalih nasrnuli su jedni na druge ispred zgrade.- Srećom, reagovala je sudska straža i razdvojila ih, pa nije bilo većeg sukoba - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja