Milić drugi put na saslušanju kod istražnog sudije
Foto: Tanjug

Kragujevac

Milić drugi put na saslušanju kod istražnog sudije

Crna Hronika -
Funkcioner stranke "Zajedno za Šumadiju" Zlatko Milić oko podneva je po drugi put priveden iz policije na salušanje kod istražnog sudije

KRAGUJEVAC - Funkcioner stranke "Zajedno za Šumadiju" Zlatko Milić, osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja tako što je stranku oštetio za 18,5 miliona dinara, danas je oko podneva, drugi put od hapšenja, priveden istražnom sudiji Višeg suda na saslušanje.Milić, direktor političke organizacije "Zajedno za Kragujevac", uhapšen je u ponedeljak 24. decembra, a dan kasnije na saslušanju kod sudije žalio se na zdravstvene probleme zbog čega je to saslušanje odloženo.

Posle prvog privođenja u sud, istražni sudija je Miliću odredio pritvor do 30 dana i doneo rešenje o sprovođenju istrage.U vreme kada je Milić doveden na saslušanje, ispred zgrade suda okupilo se oko 300 građana, koji su aplaudirali, dajući podršku Miliću, a pogrdnim imenima nazivali pripadnike zatvorskog obezbeđenja u čijoj pratnji je on priveden.

Kada je Milić uhapšen, istoga dana u odvojenoj akciji policije "Komšija" uhapšen je još jedan visoki funkcioner stranke "Zajedno za Šumadiju" Nebojša Vasiljević koji se sumnjiči da je sa dvojicom saradnika fudbalskog kluba "Radnički", gde je obavljao funkciju potpredsednika, oštetio taj klub za više od pola miliona evra.

Vasiljeviću je, takođe, određen pritvor i doneto je rešenje o sprovođenju istrage, kao i generalnom sekretaru kluba i fudbalskom menadžeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track