Ispitana tri svedoka u istrazi protiv Miškovića

Specijalni sud

Ispitana tri svedoka u istrazi protiv Miškovića

Crna Hronika -
Tužilaštvo za organizovani kriminal ispitalo je tri svedoka u istrazi protiv Miroslava Miškovića i još dvetorice osumnjičenih optuženih za malverzacije sa putarskim preduzećima

BEOGRAD - U tužilaštvu za organizovani kriminal danas su ispitana tri svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumljičenih za malverzacije s putarskim preduzećima.Branilac Miroslava Miškovića advokat Zdenko Tomanović izjavio je da do sada nijedan ispitani svedok nije doveo u pitanje tezu odbrane o pravnoj dozvoljenosti "Finansijskog investiranja".

"Ta logika komandne odgovornosti i zajedničkog zločinačkog poduhvata kada je u pitanju krivično delo zloupotrebe službenog položaja nije primenjiva u krivičnom zakonodavstvu Srbije. Svako mora da odgovara za svoje radnje", rekao je Tomanović novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu.

Advokat Krsto Bobot, pravni zastupnik direktora "Nibens grupe" Mila Đuraškovića, izjavio je da ispitani svedoci nisu doveli u pitanje odbranu njegovog klijenta.

"Oni su se praktično izjasnili o redovnom poslovanju i tome da su sve poslovanje obavljali u skladu sa propisima i na način koji je zakonski dozvoljen", rekao je Bobot.

Prošlog petka saslušano je prvih četvoro svedoka - pravnih zastupnika iz "Mera Investment", preduzeća čiji je vlasnik Marko Mišković, sin vlasnika "Delta holdinga".

Pored dvojice Miškovića i Đuraškovića, istraga se vodi protiv još sedmorice osumljičenih, koji se terete da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i na taj način sebi pribavili korist oko 30 miliona evra.

Pritvor je određen obojici Miškovića, Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika, dok se troje osumljičenih brani sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track