Ne protivite se oslobađanju Miškovića!

Advokatov zahtev tužilaštvu

Ne protivite se oslobađanju Miškovića!

Crna Hronika -
Zdenko Tomanović, navodnom, u usmenom razgovoru tražio da se tužilac ne protivi predlogu za puštanje vlasnika "Delte" iz pritvora

BEOGRAD - Bore se svim sredstvima!

Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", preko svog advokata Zdenka Tomanovića usmeno je ponudio iznos od 19 miliona evra kao jemstvo i tražio od tužilaštva da se ne suprotstavi zahtevu odbrane da Mišković bude pušten na slobodu, saznaje Kurir!

- Tomanović je lično tražio od postupajućeg tužioca u predmetu protiv Miškovića da se ne suprotstavi puštanju iz pritvora vlasnika "Delte". Zvaničan, pismeni zahtev, još nije dostavljen sudu, ali je Tomanović u usmenom razgovoru ponudio iznos od 19 miliona evra - otkriva izvor Kurira.

Naš izvor dodaje da nije slučajno ponuđeno baš 19 miliona evra, već je to iznos za koji se Miroslav i njegov sin Marko Mišković terete da su prisvojili.

Miškovići, vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković, i još sedam ljudi uhapšeno je 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebama u privatizaciji putarskih preduzeća prisvojili 30 miliona evra.

U nastavku istrage, u petak su saslušana još tri svedoka.

- Oni su se praktično izjasnili o redovnom poslovanju i tome da su sve poslovanje obavljali u skladu s propisima i na način koji je zakonski dozvoljen - izjavio je Đuraškovićev branilac, advokat Krsto Bobot.

Nastavak saslušanja svedoka zakazan je tek posle praznika, tačnije za 10. januar - kaže izvor Kurira.

Tomanović: Ne nudimo jemstvo

Advokat Zdenko Tomanović izjavio je u petak da njegov klijent nije nudio jemstvo da bi se u nastavku postupka branio sa slobode.

- Po našem Zakoniku o krivičnom postupku jemstvo nije moguće ponuditi kada se lice nalazi u pritvoru, a kada postoji opasnost od uticaja na svedoke - rekao je advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track