Smiljkovsko jezero: Rođaci žrtava napali osumnjičene za ubistvo

Smiljkovsko jezero: Rođaci žrtava napali osumnjičene za ubistvo

Crna Hronika -
Na suđenju za petostruko ubistvo, koje se dogodilo 12. aprila 2012, gnevni i očajni sa suzama u očima, roditelji i rođaci ubijenih nazivali su ih monstrumima, uz poruku da će goreti u paklu

SKOPLJE - Na danas nastavljenom suđenju za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera, Haki Aziri, koji na početku istrage prihvatio, a zatim odustao od toga da bude zaštićeni svedok, porekao je sve što je prethodno izjavio, istakavši da je tada izjavu dao pod pritiskom.

Rođaci petorice ubijenih danas su u sudu verbalno napali četvoricu optuženih za masakr do tada nezabeležen u Makedoniji. Gnevni i očajni sa suzama u očima, roditelji i rođaci ubijenih nazivali su ih monstrumima, uz poruku da će goreti u paklu.

Incident se dogodio pre početka svedočenja nesuđenog zaštićenog svedoka Haki Azirija koji je na početku istrage za ubistvo prihvatio, a zatim odustao od toga da bude zaštićeni svedok, pa se sada nalazi na optuženičkoj klupi.

Aziri koji je u istrazi priznao da je vozio ubice, danas je, u nastavku sudskog procesa, negirao da je uopšte imao udela u tom slučaju. On je porekao sve što je prethodno izjavio u istražnom postupku, istakavši da je tada izjavu dao pod pritiskom, a ne po sopstvenoj volji.

"Ja sam dužan da izdržavam porodicu i nisam napravio nikakav kriminal. Prvi put u životu bio sam u policiskoj stanici 1. maja prošle godine i nemam dosije", rekao je Aziri. On je dalje objašnjavao da radi kao autoprevoznik. On je tvrdio da je na taj dan, inače Veliki petak, bio u dzamiji, a onda na kafi u Skoplju, za šta, kako je rekao, poseduje i video snimke.

Nakon hapšenja je, kaže, nekoliko dana bio u Kočanima, gradu na istoku Makedonije, da mu je policija rekla da će ga pustit za dva- tri dana i da nije

znao da će biti zaštićeni svedok. Kada je to saznao, kako je rekao, porekao je iskaz i postao optužen. Na konstataciju sudije da je to što danas govori različito od onoga u istrazi, Aziri je rekao, da se danas oseća drugačije jer to govori javno.

Suđenje za petostruko ubistvo koje se dogodilo 12. aprila prošle godine i potreslo makedonsku javnost, počelo je 20. decembra prošle godine, a juče je nastavljeno svedočenjem jedinog pritvorenog od prvooptuženih za ubistvo, Agima Ismailovića i optuženog za pomaganje Fejzija Azirija. Suđenje se nastavljha i narednih dana.

Optužnica tereti Agima Ismailovića, Fejzija Azirija, Ramija Sejdia i Hakija Azirika, kao i Afrima Ismailovića i Alila Demirija koji su u bekstvu i sudi im se u odsustvu.

Prema optužnici njima se sudi za terorizam, jer, kako se navodi, imali su nameru da ugrožavanjem života izazovu osećaj nesigurnosti i straha kod građana, i na svirepi i podmukli način ubili su petoricu ljudi makedonske nacionanosti - četvoricu mladića i jednog starijeg pecaroša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track