KOBNA BRZINA: Brat i sestra poginuli kod Požarevca!

Tragedija

KOBNA BRZINA: Brat i sestra poginuli kod Požarevca!

Crna Hronika -
Milica (14) i Milan (18) Josimović iz sela Petke kod Požarevca poginuli kada se „fijat punto“ na raskrsnici kod zatvora Zabela zakucao u kamion. Za život se bore Aleksandar M. (18) iz Požarevca i Nikola S. (15) iz Lučica

POŽAREVAC - Tuga.- Da smo nesrećne znale, pa da im ne kupujemo auto! Jao, deco moja, šta će baki život bez vas? - zapevala je baba Nadežda nad sudbinom unučića Milice (14) i Milana (18) Josimovića iz sela Petke kod Požarevca, koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u petak oko 13 sati na raskrsnici kod zatvora Zabela na putu ka Velikom Gradištu.U istoj nesreći povređeni su i Aleksandar M. (18) iz Požarevca i Nikola S. (15) iz sela Lučica, koji su bili u „fijat puntu“, kojim je upravljao Milan Josimović.Do sudara je došlo kada je Josimovićev auto udario u kamion dok je prelazio raskrsnicu u pravcu ka Petki.- Momak kao da nije video kamion i ušao je u raskrsnicu. Na njega je naleteo kamion koji se kretao iz pravca Beograda ka Kostolcu. Kamiondžija je pokušao da izbegne sudar bežeći na levu stranu puta. Udarac je bio toliko jak da je puklo kao bomba. „Punto“ se prevrnuo i završio u šancu. Devojka koja je sedela iza brata vozača preminula je na licu mesta, a brat, kako sam čuo, izdahnuo je u bolnici - rekao je za Kurir Nikola D., očevidac tragedije.Da nesreća bude veća, u nekoliko vozila ispred Josimovića bio je njihov deda, Nadeždin rođeni brat.- Čuo sam i video udarac. Bilo je jezivo. Stao sam i otišao da vidim šta se desilo. Deca su sva bila krvava. Nisam ni prepoznao Milicu i Milana. Video sam da devojčica ne daje znake života, dok su trojica mladića jaukala. Otišao sam kući i tek tamo sam saznao da su mi unuci nastradali - pričao je kroz suze deda.Majka Ljubica Josimović, koja je spremačica u Domu zdravlja u Kostolcu, čekala je na poslu decu da dođu po nju.- Oko pola jedan zvala sam svekrvu da je pitam jesu li krenuli. Nisam, jadna, znala šta mi se sprema. Šta sada da radim bez svoje dece? Za koga da živim? - jecala je neutešna majka, kojoj su lekari dali sedative.Dežurni lekar u bolnici u Požarevcu Jovan Milojković rekao je da je Milan preminuo tokom operacije, Nikola je s teškim povredama u komi i prebačen je u Beograd u Urgentni centar, dok je Aleksandar s teškim povredama unutrašnjih organa operisan i nalazi se u teškom stanju.

„Punto“ smrti udario u kamion, pa završio u jarku
„Punto“ smrti udario u kamion, pa završio u jarku

Neutešne baba Nadežda i majka Ljubica
Neutešne baba Nadežda i majka Ljubica

Štedeli svaki dinar za autoRođaci koje smo zatekli u kući Josimovića za Milicu i Milana imaju samo reči hvale.- Divna deca i dobri učenici. Pre devet godina otac im je umro od raka, baka i majka su ih odgajile. Milan je silno želeo da ima auto, štedeli su svaki dinar da bi ga kupili i pre godinu i po uzeli su „punto“. Užasna tragedija. Ne znam kako će njih dve da prežive - rekla je za Kurir jedna rođaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track