Državljanin Srbije poginuo u udesu u Bugarskoj
Foto: Dragana Udovicic

Državljanin Srbije poginuo u udesu u Bugarskoj

Crna Hronika -
U sudaru kombija i kamiona na licu mesta poginuo muškarac star oko 45 godina, a još pet džavljana Srbije je teže ili lakše povređeno

BEOGRAD - U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u Bugarskoj kod granice sa Srbijom poginuo je jedan srpski državljanin, a petoro ih je povređeno, rečeno je u ambasadi Srbije u Bugarskoj.

Ambasadu Srbije je o udesu obavestilo Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske koje je navelo da se sudar dogodio jutros u 8.45 po bugarskom vremenu kada se vozilo sa državljanima Srbije sudarilo sa kamionom, 10 kilometara od graničnog prelaza Kalotina-Gradina.

U udesu je na licu mesta poginuo jedan državljanin Srbije, muškarac star oko 45 godina, rekao je prvi savetnik u ambasadi Srbije Vladimir Stamenović. On je rekao da je još pet džavljana Srbije teže ili lakše povređeno, a svi nastradali su iz Niša.

Dve žene sa povredama glave prebačene su u neurohirušku bolnicu Pirogovo u predgrađu Sofije, dok se tri osobe nalaze u klinici Sveta Ana takođe u Sofiji gde je otišao da ih poseti službenik konzulata Srbije. Dve osobe se nalaze u operacionoj sali sa težim povredama, jedna je lakše povređena, i za sada u ambasadi nemaju bliže podatke o njihovom stanju.

Lekar u bolnici i konzularni službenik rekli su da je u sudaru učestvovao kombi iz Srbije.

"Čekamo kolegu da se vrati za više informacija", rekao je Stamenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track