U požaru u Boru izgoreo stan, povređen vatrogasac

U požaru u Boru izgoreo stan, povređen vatrogasac

Crna Hronika -
Dušica Mihajlović i njena ćerka Tamara zbog trovanja ugljen-monoksidom zbrinute su na odeljenju borske trijaže i zatim puštene na kućno lečenje

BOR - U požaru koji je rano jutros izbio u četvorospratnici u Boru potpuno je izgoreo jedan stan, tokom gašenja vatre povređen je jedan vatrogasac, dok su dve stanarke zbog udisanja dima zbrinute u bolnici, a zatim puštene na kućno lečenje.

Požar je izbio oko 3.30 u ulici Dimitrija Tucovića 14 u praznom stanu, čija vlasnica živi u Švajcarskoj.

Komandir čete odeljenja za vanredne situacije u vatrogasnoj jedinici u Boru Dragan Krstić rekao je da su vatrogasci, koji su došli po dojavi građana, zatekli vatru u razbuktaloj fazi i da su stanari odmah evakuisani.

"Plamen je pretio da zahvati sprat iznad i susedne stanove. Zbog velike koncentracije dima veliki broj stanara bio je zarobljen u svojim stanovima, pa se prvo pristupilo evakuaciji stanara", rekao je Krstić.

Tokom intervencije povređen je jedan vatrogasac.

Dušica Mihajlović i njena ćerka Tamara su zbog trovanja ugljen-monoksidom zbrinute na odeljenju borske trijaže i puštene na kućno lečenje.

"Pričinjena je velika materijalna šteta. Uzrok požara naknadno će utvrditi inspektori za vanredne situacije", rekao je Krstić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track