STRAH OD ODMAZDE: Srbi traže zaštitu policije

Kriza u Ponašu

STRAH OD ODMAZDE: Srbi traže zaštitu policije

Crna Hronika -
Oni su zatražili od policije da slučaj u kome je jedan Srbin osumnjičen da je ubio Albanca u seči šume, a njegovog brata ranio, bude istražen i sproveden u skladu sa zakonom i da meštani dobiju zaštitu policije

GNJILANE - Srbi iz sela Ponaš kod Gnjilana zatražili su od Kosovske policije da ih zaštiti od moguće osvete komšija Albanaca u znak odmazde zbog ubistva jednog Albanca u šumi u blizini sela. Meštani Srbi kažu da su ozbiljno zabrinuti za svoju bezbednost.

Oni su zatražili od policije da slučaj u kome je jedan Srbin osumnjičen da je ubio Albanca u seči šume, a njegovog brata ranio, bude istražen i sproveden u skladu sa zakonom i da meštani dobiju zaštitu policije.

Meštani Albanci su se okupili u selu i sa njima je razgovarao predsednik opštine koji je tražio da se raziđu i da puste policiju da radi svoj posao.

Pripadnici specijalne policijske jedinice Rosa su napustili selo, a predhodno su pretresali kuće porodice Stajić, iz koje je Srbin osumnjičen za ubistvo Albanca. Rosa je napustila Ponaš, a u selu su ostali pripadnici Kosovske policije.

Ponaš je multietničko selo u kome dve trećine stanovnika čine Albanci, a jednu trećinu Srbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja