Policajci spasili život dečaku!

Pančevački anđeo čuvar

Policajci spasili život dečaku!

Crna Hronika -
Darko Stojanović, koji je s dvojicom kolega sprečio mladića (17) da se ubije, pre četiri godine od smrti otrgao i dečakovog brata

PANČEVO - Navikao da spasava!Hrabri pančevački policajac Darko Stojanović, koji je pre tri dana rizikovao život da bi sprečio 17-godišnjaka da skoči s krova četvorospratnice, spasao je pre četiri godine i dečakovog brata M. I. (16), saznaje Kurir.Darko Stojanović, zamenik komandira sektora Jug, zajedno s kolegama Nebojšom Ristićem i Draganom Cvetkovićem, uspeo je 17. januara da spreči tinejdžera da skoči sa zgrade.- Prolaznici su prijavili da na krovu zgrade stoji mladić. Odmah po dolasku video sam uplašenog i uplakanog dečaka. Napravio sam korak ka njemu, ali je on viknuo: „Ne prilazi! Ne šalim se, ubiću se na tvoje oči“ - priča za Kurir Darko Stojanović.On dodaje da su u međuvremenu stigle i njegove kolege.- Dragan mu je prišao i upustio se u razgovor, dok je Nebojša krišom preskočio ogradu i spustio se na krov. Svaki sekund nam je bio bitan, plašili smo se da će dečak skočiti! Posle pola sata pregovora Nebojša se bacio se na dečaka, a u istom trenutku Dragan i ja smo uhvatili mladića za jaknu i nekako ga prebacili preko ograde, natrag na terasu! Tek kad je bio bezbedan, osetili smo veliko olakšanje - kazao je Stojanović.Interesantno je da je Stojanović pre četiri godine, dok je još bio nov u policiji, na Pančevačkom keju spasao i brata sedamnaestogodišnjaka koji je pre tri dana hteo da se baci sa zgrade.- Našao sam ga bez svesti na keju i odmah pozvao Hitnu pomoć. Lekari su mi posle rekli da je taj dečak bio bolestan i da bi sigurno umro da ih nisam na vreme pozvao - rekao je Stojanović.On je dodao da je, posle spasavanja sedamnaestogodišnjaka, pričao s njim i rekao mu da mu je spasao i brata.- Setio se tog događaja. Nije mogao da veruje da sam baš ja bio policajac koji mu je spasao brata, a sad i njega - rekao je naš sagovornik.

Tinejdžer pretio da će skočiti sa krova zgrade
Tinejdžer pretio da će skočiti sa krova zgrade

Shvatio greškuKad je najzad bio na sigurnom, sedamnaestogodišnjak je shvatio da je pogrešio! Uskoro je po njega došao staratelj, koji se izgrlio i izljubio s hrabrim policajcima.- Jedino je važno da je dečak dobro, a kolege i ja planiramo da ga uskoro posetimo - kroz osmeh kaže Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track