Zakupac Kontrasta: Nisam kriv za požar

Svedočio Dejan Ratković

Zakupac Kontrasta: Nisam kriv za požar

Crna Hronika -
Ja sam se bavio isključivo ugostiteljstvom i marketingom, a Stanišić administracijom. Često smo adaptirali klub. Nikada nam inspekcije nisu sugerisale da nam je potrebna planska dokumentacija ili da nešto nije kako treba. Da jeste, sigurno bi reagovali, rekao je Ratković

NOVI SAD- Dejan Ratković jedan od zakupaca diskoteke” Kontrast” drugog dana suđenja za tragediju u kojoj je poginulo šestoro mladih, iznoseći odbranu rekao je da ne vidi svoju krivicu u ovom nesrećnom događaju

"Ja sam se bavio isključivo ugostiteljstvom i marketingom, a Stanišić administracijom. Često smo adaptirali klub, a te promene su bile javne i transparentne i nikada nam inspekcije nisu sugerisale da nam je potrebna planska dokumentacija ili da nešto nije kako treba. Da jeste, sigurno bi reagovali", rekao je Ratković.

On je rekao da je svestan tragedije, dam u je žao i teško što su porodice na ovakav način izgubili najmilije. Ratković se izvinuo i dodao da oseća odgovornost i veliki teret jer su poginuli u klubu u kome je on bio suvlasnik.

“Svaku drugu odgovornost neka utvrdi sud. U optužnici ne mogu da vidim svoj uticaj na sled događaja koji je doveo do požara", rekao je Ratković”.

Ratković je dodao i da je inspekcija uočila određene probleme, koji su kasnije otklonjeni i da je je bio lično prisutan kada su njega I njegovog poslovnog partnera dva inspektora pohvalili i rekli da je Kontrast jedan od retih klubova koji ima sve za protivpožarnu zaštitu, kao i da nije bio u klubu kada je buknuo požar.

Iako je bilo planirano da danas iskaze daju i svedoci, kojih je došlo oko 30, njihove izjave odložene su za 7. februar.

U požaru u diskoteci "Kontrast" su 1. aprila 2012. godine poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde. Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track