Mališani iz Mitrovice van životne opasnosti
Foto: Tanjug

Van životne opasnosti

Mališani iz Mitrovice van životne opasnosti

Crna Hronika -
Mali Vučetići od 3 i 9 godina povređeni su kada im je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na kuću u Bošnjačkoj mahali
1 / 4 Foto: Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Dečak i devojčica, koji su sinoć povređeni kada je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na kuću srpske porodice Vučetić u Kosovskoj Mitrovici, nisu životno ugroženi i njihovo stanje je jutros stabilno.

Načelnik hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković izjavio je da deci nije potrebna hirurška intervencija. Janković je naveo da je bolnica u Kosovskoj Mitrovici u mogućnosti da do kraja zbrine decu, tako da nije neophodan njihov transport u neku drugu kliniku.

"Deca nisu životno ugrožena, u potpunosti su stabilna", kazao je Janković. U toku su rendgenski pregledi dece, rekao je Janković, dodajući da su kod dečaka sitni geleri oštetili krvne sudove vrata.

Deca, uzrasta tri i devet godina, povređena su sinoć kada je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na kuću srpske porodice Vučetić u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici. Napad je najoštrije osudio premijer Ivica Dačić, naglašavajući da međunarodne snage imaju obavezu da svima garantuju bezbednost.

Eksplozivna naprava bačena je u kuću Sneže i Steve Vučetić, u Bošnjačkoj mahali, jednom od mešovitih kvartova u Kosovskoj Mitrovici, u kojem žive i Srbi i Albanci. Policija je na licu mesta obavila uviđaj.

Šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin zatražio je od međunarodne zajednice da pod hitno zauzme stav o bombaškom napadu i da pronađe počinioce.

Koordinator Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Zlata Radovanović zatražila je od Kfora i Euleksa da istraže bombaški napad i da osiguraju bezbednost građanima.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić ocenio je da iza bombaškog napada na srpsku kuću u Kosovskoj Mitrovici, u kojem je povređeno dvoje dece, stoje Kfor i Euleks i pozvao građane tog grada da prekinu svaku komunikaciju sa njihovim pripadnicima.

Administrativna kancelarija kosovske vlade u Kosovskoj Mitrovici najoštrije je osudila napad, ističući da je to apsolutno neprihvatljivo i da se sa ovim napadom otišlo predaleko.

Brat i sestra helikopterom na lečenje u BeogradNačelnik hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici doktor Radimir Janković izjavio je da će dvoje dece koja su sinoć povređena u eksploziji bombe u ovom gradu ipak biti transportovana na dalje lečenje u Beograd.Janković je rekao da su dvoje povređene dece stabilno, ali da su uslišili molbu roditelja da njihove lečenje nastave na Dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu.Povređena deca će sanitetskim vozilom biti prebačena do Raške, a odatle helihopterom za Beograd, izjavila je koordinator vladine kancelarije za KIM Zlata Radovanović.Načelnik hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković izjavio je da deci nije potrebna hirurška intervencija dodavši da su kod dečaka sitni geleri oštetili krvne sudove vrata.

http://www.youtube.com/watch?v=WzflV5Ys0qM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja