Podstanar: Iskasapio sam gazdu i napravio žurku

Monstruozno priznanje ubice

Podstanar: Iskasapio sam gazdu i napravio žurku

Crna Hronika -
Oštricom ga je pogodio u predelu vrata, a onda ga je sat i po vremena sekao kuhinjskim noževima. Zatim je iz šupe doneo panj i Stanislavovo telo prepolovio sekirom. Gornji deo zamotao je u čaršave, potom ga je vozio kolicima i nosio 1,5 km uzbrdo do obližnje šume, gde ga je bacio pokraj trošne vikendice

SLAVONSKI BROD - Stanislav Turžanski (58) iz Bukovlja, koga je u ponedeljak okrutno ubio i raskomadao 21-godišnji podstanar D. P., neko vreme pre smrti pokušavao je iz svoje kuće da otera mladića koji mu je, kako kažu komšije, samo stvarao probleme.

Mladićevi roditelji su ga Stanku praktično uvalili u kuću zbog pređašnjeg poznanstva, a on nije imao srca da ih odbije. To ga je nažalost koštalo života.

Nesrećni Stanko se svaki dan žalio na podstanara, kako dovodi devojke sumnjive reputacije, da se u njegovoj kući opijaju, puše travu... A on za njima mora da pere posteljinu, ručnike-ispričao je jedan od komšija, kod kojeg je pokojni Stanislav svaki dan dolazio na jutarnju kafu. Sve do kobnog utorka 26. februara, kada se nije pojavio.

Ubica D. P. je te večeri, prema vlastitom priznanju, popio veću količinu viskija, kombinujući to s kokainom i marihuanom, i povrh svega dve čaše vina. Prethodno se sa gazdom žestoko posvađao, zbog visokog telefonskog računa, kojeg nije hteo da plati. Oko 23 sata izašao je iz kuće da bi uzeo sekiru, s kojom je ušao u sobu u kojoj je Stanislav spavao.

Oštricom ga je pogodio u predelu vrata, a onda ga je sat i po vremena sekao kuhinjskim noževima. Zatim je iz šupe doneo panj i Stanislavovo telo prepolovio sekirom. Gornji deo zamotao je u čaršave, potom ga je vozio kolicima i nosio 1,5 km uzbrdo do obližnje šume, gde ga je bacio pokraj trošne vikendice.

Potom se vratio kući stavivši donji deo tela u torbu, koju je odložio u blizini kuće. Pred zoru je legao da spava, a sutradan je kao da se ništa nije desilo priredio žestoku žurku.

Dva dana se opijao s prijateljima koji nisu imali pojma šta se dogodilo. Preokret je usledio posle poziva gazdine ćerke koja je mislila da joj je otac na pregledu u bolnici. Ali ubrzo je saznala da nije tamo pa je odlučila da sve prijavi policiji, najavivši se podstanaru.

Tek tada tada D. P.uzima torbu, poziva taksi i traži od vozača da ga odveze do kupališta na Savi. Tamo torbu baca u reku, ali kako Sava je na tom delu mirna, torba je ubrzo završila u grmlju na obali.

Gornji deo gazdinog tela pronađen je u utorak naveče, a torba s donjim delom u sredu malo poslepodne pošto je D. P. u policiji sve priznao i potanko opisao šta je učinio.

- Povod ubistvu je to što je stanodavac uočio da on u stanu ima drogu pa mu je zapretio da će ga prijaviti policiji ako stanarinu ne bude plaćao na vreme - pokušao je advokat da opravda ubicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track