Viktor Savić saobraćajcu psovao majku, sud ga oslobodio!

Glumac vređao, a nije kažnjen

Viktor Savić saobraćajcu psovao majku, sud ga oslobodio!

Crna Hronika -
Glumac policajca nazvao govnom i majmunčinom, ali je sud u Beogradu procenio da to nije ometanje službenog lica

BEOGRAD - Pogan jezik!Poznati glumac Viktor Savić (30) oslobođen je juče optužbi da je ometao policajce koji su pokušali „paukom“ da mu odnesu nepropisno parkirani automobil!- Tačno je da je bilo vređanja, ali pošto optuženi Viktor Savić nije napao policajca niti je primenjivao bilo kakvu silu, sud je procenio da nema elemenata krivičnog dela ometanja službenog lica u obavljanju službene radnje - rekla je u obrazloženju presude Ivana Ramić, sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu.Incident zbog kojeg je Viktor Savić seo na optuženičku klupu dogodio se 15. maja 2010, kad je policajac nameravao da naredi da „pauk“ odnese Savićev „mercedes“ parkiran na pešačkom prelazu u Ulici Nikolaja Gogolja.- Majmunčino, go..o smrdljivo, samo probaj da pipneš kola, pipni samo kola, je.....o ti mamu smrdljivu pandursku! Kuću ćemo da ti zapalimo, seremo se u policiju, je.o te onaj ko ti je dao uniformu... - bile su, prema optužnici, samo neke od psovki koje su glumac i njegovi prijatelji uputili policajcu.Saviću, kako je pisalo u optužnici, ni to nije bilo dovoljno, već je seo u automobil i pobegao, a kad se ponovo susreo s „paukom“, u kojem je bio isti policajac, otvorio je prozor i nastavio:- Puši ku..c, pandurčino glupa - dobacio je nakon što je kroz otvoreni prozor izbacio srednji prst!Viktoru Saviću ovo nije prvi sukob sa zakonom. On je 16. februara 2006. uhapšen jer je kupio 1,30 grama marihuane, dok je 0,48 grama hašiša već imao kod sebe. Kažnjen je novčano, a prošle godine je tim povodom izjavio „da su taj slučaj i droga njegova ružna prošlost“.

Incident izbio kad je pauk trebalo da odnese Savićev automobil
Incident izbio kad je pauk trebalo da odnese Savićev automobil

Oslobođeni i Savićevi prijateljiOsim glumca, koji se juče nije pojavio u Palati pravde jer je zbog poslovnih obaveza u inostranstvu, optužbi su oslobođeni i njegovi prijatelji Čedomir Mitić (31) i Nikola Tasić (30).

Advokat: Psovanje jeste krivično delo!Advokat Ljubiša Valjarević kaže da je psovanje i vređanje službenog lica krivično delo, ali da je sve stvar dokazivanja pred sudom.- U ovom slučaju sud, očigledno, nije našao dokaze da osudi Savića - kaže Valjarević. Prema njegovim rečima, u praksi se za ovakve postupke prema službenim licima najčešće na teret stavlja ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Savićeva biografija♦ rođen je 14. septembra 1983. godine♦ glumom je počeo da se bavi sa 11 godina♦ glumio u serijama „Mješoviti brak“, „Premijer“ i „Košarkaši“, kao i u filmovima „Šišanje“ i „Montevideo“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track