AFERA U MUP: Žandarmi optužili Dikića za mobing!

AFERA U MUP: Žandarmi optužili Dikića za mobing!

Crna Hronika -
Bivši pripadnik Žandarmerije, koji je nekoliko puta odlikovan za zasluge u službi, prijavio Bratislava Dikića da ga je psihički zlostavljao, zbog čega se razboleo

BEOGRAD - Uskoro rasplet!Sektor Unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije podneće do petka krivične prijave protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije za koje se sumnja da su umešani u neka teška krivična dela, saznaje Kurir.Na prijavi će se, kako saznajemo, naći imena generala Bratislava Dikića, komandanta Žandarmerije, zatim njegovog brata Dragana i još nekoliko pripadnika te jedinice.- Čim prijave budu podnete, Sektor unutrašnje kontrole javnosti će saopštiti rezultate istrage. Nakon toga će biti saslušani Bratislav i Dragan Dikić, kao i još nekoliko pripadnika Žandarmerije. Sumnjamo da su oni umešani u reketiranje na jugu Srbije, obezbeđivanje kriminalaca, ali i da su povezani sa jakim kriminalnim grupama na Kosovu s kojima učestvuju u švercu robe, ali i droge s Kosova i da je Dikić sa tim bio upoznat - kaže sagovornik Kurira iz MUP Srbije.Kao što je Kurir već pisao, pošto su otkrivena imena pripadnika SUK koji rade ovu istragu, žandarmi pod istragom planirali su da otmu dvojicu inspektora i jednog od načelnika službe i da ih, ukoliko pruže otpor, navodno likvidiraju.- Ova situacija samo je kulminacija višegodišnjih narušenih međuljudskih odnosa u Žandarmeriji. Pojedini pripadnici ove posebne jedinice u MUP žalili su se da ih Dikić maltretira, a neki od njih podneli su prijave protiv njega za mobing. Oni su rekli da smatraju da je Dikić prek i da radi na svoju ruku - kaže naš izvor.Tako je prijavu protiv njega napisao i jedan ratni vojni invalid koji je čak četiri puta odlikovan za izuzetne zasluge u službi.- Dikić ga je, kako je tvrdio, psihički zlostavljao, zbog čega se razboleo - navodi naš izvor.Osim prijave za mobing Dikić je na svoju ruku napravio i spomenik poginulim pripadnicima Žandarmerije u KZB, koji danonoćno čuva 40 pripadnika jedinice.- Uporno ističući svoj patriotizam, on pokušava da se sakrije iza njega i da njime pravda sve svoje postupke - kaže izvor našeg lista.Bratislav Dikić odbacio je tvrdnje da je umešan u kriminal i kazao da mu to podmeće „albanska mafija“ zbog dejstava Žandarmerije na jugu Srbije. On je pozvao državne organe da hitno provere sve navode medija koji ga dovode u vezu s teškim krivičnim delima.

Igor Bečić: Biće promena u policijiČlan skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove iz redova SNS Igor Bečić rekao je da hoće da veruje da to što se navodi u medijima nije istina.- Ne treba nikog optuživati pre nego što budemo sigurni da postoji neki problem. Hoću da verujem da Dikić ne bi bio ni postavljen da nema integritet i da nije bio kvalifikovan za to mesto, ali je i prirodno da i u takvim jedinicama povremeno bude kadrovskih promena - rekao je Bečić.

I Dačić ga pustio niz voduPremijer i ministar policije Ivica Dačić, koji je godinama štitio i odbijao da smeni Dikića iako su se na njega mnogi žalili, sada je odlučio da ga pusti niz vodu i da aminuje njegovu smenu!- Dikićeva smena je bukvalno pitanje dana. To je jasno ako se zna da je SUK, koji vodi istragu protiv Dikića, pod direktnom kontrolom kabineta ministra - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track