Stravičan udes na obilaznici: Sat vremena sekli auto!
Foto: Dragan Kadić

Nesreća kod Dobanovačke petlje

Stravičan udes na obilaznici: Sat vremena sekli auto!

Crna Hronika -
Među putnicima koji su se automobilom „golf 4“ direktno zakucali u „mercedes“ bile su i devojčice od osam i dve godine
1 / 24 Foto: Dragan Kadić

BEOGRAD - Stravično.Šest osoba, među kojima su i devojčice od dve i osam godina, povređeno je u sredu veče oko 20.30 časova u žestokom sudaru „mercedesa“ b klase i „golfa 4“ karavan kod Dobanovačke petlje.

Petoro povređenih prevezeno je na VMA, a dvogodišnja devojčica prebačena je na reanimaciju u Urgentni centar. Srećom, niko od njih nije životno ugrožen.

Kako nezvanično saznajemo, vozač „golfa“ rumske registracije, u kojem su bili muž, žena, njihove dve ćerkice i još jedan muškarac i žena, a koji se kretao iz pravca Ostružnice ka Dobanovcima, iz nepoznatog razloga prešao je u suprotnu traku i zakucao se u „mercedes“ beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao kiparski državljanin.

Prizor posle udarca bio je jeziv. Potpuno smrskani automobili preprečili su se preko obe kolovozne trake i zaustavili saobraćaj, a iz „golfa“ su odjekivali jauci povređenih, koji su dozivali u pomoć.- Uzeli smo pajsere i sve što nam je od alata došlo pod ruku i počeli da otvaramo vrata kako bismo ih izvukli napolje. Neki su uspeli i sami da izađu. Vozača „golfa“ nismo mogli da izvučemo jer je auto bio smrskan, a njegove noge zaglavljene. Tek sat kasnije njega su izvukli vatrogasci - rekao je za Kurir vozač kamiona, koji je među prvima priskočio u pomoć.Hitna pomoć je zbog ovog sudara angažovala tri ekipe, kako bi svi povređeni bili što pre zbrinuti i prevezeni u bolnice.- Žena od 31 godinu polomila je butnu kost i levu nadlakticu, a druga, od 35 godina, bila je ugruvana. Devojčica od osam godina s majkom je prevezena na VMA, a drugo dete, od dve godine, polomilo je potkolenicu i povredilo glavu i prebačeno je na reanimaciju u Urgentni centar. Muškarac od 37 godina polomio je podlakticu, a 41-godišnji vozač je polomio desno stopalo, a levo istegao - rekli su iz Hitne pomoći.A. S. B. - J. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track