Makednoska ruta za šverc marihuane razbijena u Zagrebu

Specijalci u akciji

Makednoska ruta za šverc marihuane razbijena u Zagrebu

Crna Hronika -
U ovoj akciji policija je nadzirala pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije, a budući da su dileri sve vreme bili pod nadzorom, snimljen je svaki njihov korak, od Makedonije do Vrbana

ZAGREB - Dve osobe uhapšene su u zagrebačkom naselju Vrbani i to je rezultat veće međunarodne akcije slamanja kraka takozvane "balkanske rute" kojom se iz Makedonije švercuju velike količine marihuane kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema Zapadu.

U stanu na Vrbanima uhapšeni su Suljo Š. (37) i Adis S, državljani BiH. Suljo Š. jedna je od ključnih karika zeničke narkomafije.

U konkretnom slučaju policija je nadzirala pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije, a budući da su dileri sve vreme bili pod nadzorom, snimljen je svaki njihov korak, od Makedonije do Vrbana.

Ipak, u finalizaciji akcije osumnjičeni su se zabarikadirali pa je zatražena pomoć specijalaca.Za Suljom Š. je već dve godine na snazi poternica Opštinskog suda u Zenici zbog izbegavanja trogodišnje zatvorske kazne.

Akcija je u toku, a prema nezvaničnim informacijama lista na području Zagreba su uhapšena još dvojica članova narkomafije.

Dodaje se da je u toku priprema hapšenja i u drugim državama čiji su pripadnici kriminalističke policije učestvovali u ovoj policijskoj akciji.

Prema prvim informacijama, još za vreme same akcije opkoljavanja zgrade na Vrbanima, govorilo se da je reč o stanu u kojem je poslednje dane života proveo Cvetko Simić, brutalno ubijeni pripadnik srpskog obaveštajnog podzemlja. Međutim, u četvrtak je ta informacija demantovana.

Naime, nije potvrđeno da se Simić koristio još nekim stanom osim onim na adresi Lanište 5d. Taj su stan, kako se tvrdi, koristili i srpski kriminalci Sretko Kalinić i Miloš Simović, a pre njih i Zagrepčanin Mario Sova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track