Albanska devojčica utopila se u reci dok je spasavala drugaricu

Tragedija

Albanska devojčica utopila se u reci dok je spasavala drugaricu

Crna Hronika -
Jedna devojčica se okliznula i pala u vodu, a desetogodišnja G.O je pokušala da joj pomogne, ali se i sama okliznula i pala u nabujalu Klinu

ZVEČAN – Desetogodišnja devojčica G.O. iz Srbice na Kosovu albanske nacionalnosti udavila se u rečici Klini, koja je nabujala nakon velikih kiša, potvrdio je regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti.

On je naglasio da se nesreća dogodila u selu Izbica, koje pripada opštini Srbica u četvrtak oko 16.30 sati kada su se deca vraćala iz škole.

"Deca su se vraćala iz škole i bilo ih je nekoliko u grupi. Jedna devojčica se okliznula i pala u vodu, a desetogodišnja G.O je pokušala da joj pomogne, ali se i sama okliznula i pala u nabujalu Klinu.

Drugarica je uspela da se izvuče iz vode, a G.O. se udavila", rekao je Hoti.On je naveo da su ostala deca potrčala da dozovu starije u pomoć, ali dok je pomoć stigla devojčica se već udavila.

Zbog oštećenja nosećeg stuba na betonskom mostu na Ibru koji od Leposavića vodi ka selu Kutnje, oko 50 domaćinstava od sinoć je odsečeno od sveta, pa deca nisu otišla u školu, a zaposleni na posao.

Nekoliko sela ostalo je bez električne energije, a predsednik opštine Leposavić Dragiša Vasić sa saradnicima obišao je meštane na poplavljenom području gde ispituju mogućnost sanacije mosta na Ibru.

Ekipe civilne zaštite zajedno s meštanima i danas se bore se vodenom stihijom u selima Vuča, Jošanica, Tvrđen, Krnjin, Lešak i Vračevo, gde je vodena bujica pretila da uništi kuće i ostale objekte koji su u blizini vodotoka.

Ibar se u toku noći izlio i poplavio sva polja u svom vodotoku, a sneg koji je pao otežava prilaz do sela u podnožju Kopaonika i Rogozne, tako da se pravo stanje o šteti koju su nanele poplave, još ne zna.

S prestankom kiše, situacija se smiruje i u selima zvečanske opštine. U Doljanu su u potpunosti poplavljena imanja i kuće četiri domaćinstva, a u Banjskoj, gde se izlila istoimena reka, voda je odnela sve što joj se našlo na putu.

U opštini Klina poplavljene su povratničke kuće u selima Berkovo i Dragoljevac, a voda iz rečnih korita izlila se i na lokalne puteve o otežava kretanje. U opštini Istoku najteža je situacija u povratničkom selu Žač.

U Peći je po vodom čitav centar grad pod vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track