SARAJEVO:Uhapšen Džon Vejn iz Novog Pazara

Ratni zločin

SARAJEVO:Uhapšen Džon Vejn iz Novog Pazara

Crna Hronika -
Hodžić je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao pripadnik Specijalnog odreda „Zulfikar“, u periodu januar-august 1993. godine, počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništa u selu Trusina kod Konjica

SARAJEVO – Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu ( SIPA) uhapsili su Nedžada Hodžića ( 44) zvanog “Džon Vejn”, “Džoni” i “Nećko” iz Novog Pazara zbog ratnih zločina u selu Trusina kod Konjica.

SIPA je Hodžića zvanog Džon Vejn uhapsila u Sarajevu ispred Pritvorske jedinice Suda BiH.

Hodžić je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao pripadnik Specijalnog odreda za posebne namene Štaba Vrhovne komande ARBiH „Zulfikar“, u periodu januar-august 1993. godine, počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništa u selu Trusina kod Konjica.

Sumnja se da je Nedžad Hodžić ove zarobljenike, njih 29, mučio i seksualno zlostavljao, a zarobljenika Jadranka Glavaša ubio.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan postupajućem tužiocu, koji će ga ispitati nakon čega će Tužilaštvo BiH podnieti predlog Sudu BiH za određivanje pritvora Nedžadu Hodžiću, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track