Šarićevom peraču para određen pritvor

Istraga o zloupotrebama u Razvojnoj banci vojvodine

Šarićevom peraču para određen pritvor

Crna Hronika -
Specijalni sud produžio zadržavanje do 30 dana Srđanu Petroviću, koji je pre nekoliko godina priznao da je u Metals banci sarađivao s odbeglim narko-bosom

BEOGRAD - I dalje češljaju RBV.Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana uhapšenim čelnicima Razvojne banke Vojvodine koji se sumnjiče da su tu banku oštetili za dve i po milijarde dinara, potvrdio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.- Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv Srđana Petrovića, Biljane Jovanović i Slobodana Bajina - potvrdio je Radisavljević.Saslušanje troje osumnjičenih, koji su uhapšeni u subotu ujutru, trajalo je do kasno u noć. Prema nezvaničnim informacijama, oni su negirali da su mimo zakona i procedura odobravali kredite preduzećima Dušana Borovice, protiv kog je takođe podneta krivična prijava.Tužilac za organizovani kriminal objasnio je da se Petroviću i njegovim saradnicima na teret stavlja da su od jula 2009. godine do kraja novembra 2012. mimo zakona odobrili ukupno 28 kredita i 16 bankarskih garancija preduzećima koja su u vlasništvu Borovice.- Zbog blokade računa preduzeća i neodgovarajućih obezbeđenja, bankarske garancije koje su aktivirane nisu mogle biti naplaćene, a odobreni krediti nisu vraćeni banci - objasnio je Radisavljević.Srđan Petrović, pre nego što je postao predsednik Izvršnog odbora Razvojne banke, bio je direktor Metals banke. On je s Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, kojim je potvrdio da je učestvovao u pranju novca od kokaina za Šarića, i zbog toga je dobio godinu dana kućnog zatvora.(J. S.)

Vučić: Gde se to kredit uzima na ličnu kartu?Aleksandar Vučić, koordinator borbe protiv korupcije, negirao je juče tvrdnje DS da je borba protiv korupcije selektivna i upitao:- U kojoj to zemlji kredit od više miliona evra može da se uzme bez ikakvih garancija, samo na osnovu lične karte?

Na proveri krediti DS?Tužilac za organizovani kriminal najavio je da policija nastavlja s radom na slučaju Razvojne banke. On, međutim, nije mogao da precizira da li su pod lupom i krediti koje je navodno Demokratska stranka uzela od te banke.- Ukoliko budu otkrivene nove nezakonitosti, postupak će biti nastavljen - rekao je Radisavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track