UŽICE: Krivične prijave zbog varanja građana sa lažnim kreditima

Skupo ih koštala prevara

UŽICE: Krivične prijave zbog varanja građana sa lažnim kreditima

Crna Hronika -
Prema saznanjima policije, oštećeni građani koji su se javili na ostavljeni kontakt telefon, osumnjičeni se lažno predstavljao kao radnik neke od banaka i prikazivao lažne činjenice da banka pod povoljnim uslovima obezbeđuje dinarski kredit

UŽICE- Užička policija saslušala je u svojstvu osumnjičenih R.S. (53) i Š.M. (39) iz Srbobrana i podnela više krivičnih prijava protiv njih zbog osnovane sumnje da su na području Požege i Kosjerića izvšili više krivičnih dela prevare, saopštila je Policijska uprava Užice.

Osumnjičeni R.S. je na više lokalnih radio stanica “Dženarika” iz Čačka, Radio “Kosjerić” i Radio “106” iz Kosjerića, postavio oglas kojiom je nudio povoljne kredite i pozajmice.

Prema saznanjima policije, oštećenim građanima koji su se javili na ostavljeni kontakt telefon, osumnjičeni se lažno predstavljao kao radnik neke od banaka i prikazivao lažne činjenice da banka pod povoljnim uslovima obezbeđuje dinarski kredit.

Uslov za dobijanje navodnog kredita bio je da građani uplate izvesnu sumu novca na određene žiro račune,a sve na ime troškova obrade kredita ili na ime prve rate kredita. Nakon što bi oštećeni uplatili traženi iznos, kontakt telefoni više nisu bili u funkciji.

Prema podacima policije, građani su novac uplaćivali na žiro račune osumnjičenih R.S. i Š.M. u ukupnom iznosu od preko 71.000 dinara.

Policija apeluje da ukoliko ima još građana oštećenih na ovaj način, delo prijave najbližoj policijskoj stanici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track