PALA PRASEĆA MAFIJA: Krali svinje, ovce i jariće!
Foto: Reuters

Pohapšeni

PALA PRASEĆA MAFIJA: Krali svinje, ovce i jariće!

Crna Hronika -
Emran F., Albert R., Ferbi Z., Denis K. i maloletni Z. E. osumnjičeni da su iz prigradskih domaćinstava oteli oko 100 životinja, koje su potom prodali na pijaci

BEOGRAD - Ojadili domaćine iz okoline Beograda.Emran F., Albert R., Ferbi Z., Denis K. i maloletni Z. E. uhapšeni su zbog sumnje da su deo organizovane bande koja je od 2012. i početkom 2013. godine u prigradskim naseljima u Beogradu krala ovce, jaganjce i prasiće. Oni su u prethodnih nekoliko meseci ukrali više od sto životinja, a na njihovoj meti najčešće su bile kuće u Mladenovcu, Kosmaju, Surčinu i naselju Bežanija.- Prvo su tipovali domaćinstvo za koje su znali da gaji domaće životinje, a potom su noću zajedno dolazili sa dva automobila ili kombijem. Dok su dvojica čuvala stražu, ostali su ulazili u obore i krali ovce i prasiće - kaže Kurirov sagovornik iz policije.Ukradene životinje trpali su u džakove, a potom ih stavljali u gepek automobila ili kombija. Dešavalo se da tokom noći ukradu i po desetak životinja.- Donosili su ih i prodavali ocu jednog od njih, koji ih je potom nosio na pijacu i prodavao. Novac su delili na jednake časti. Nekoliko prasića i ovaca zamenili su za stari automobil - navodi naš izvor.Članovi ove bande lopova uhapšeni su kad se vlasnik jednog domaćinstva probudio i uhvatio ih u pljački. Pojurio je za njima, nije uspeo da ih sustigne, ali ih je jasno opisao policiji.- Tragamo za još jednim saučesnikom. Sumnjamo da su deo organizovane bande koja je specijalizovana za krađe domaćih životinja, ali i drugih vrednih stvari, koje su zatim prodavali po pijacama - navodi naš izvor, dodajući da su svi članovi grupe poznati policiji po krađama.

Policija: Kradljivci stoke haraju- Već mesecima nam stižu prijave o krađi stoke i živine u prigradskim naseljima u Beogradu, ali i u seoskim domaćinstvima širom Srbije. To je otišlo toliko daleko da su u pojedinim gradovima ljudi sami organizovali noćne straže kako bi sprečili lopove da ih pokradu. U nekim selima domaćini su pretili da će blokirati lokalne puteve dok se lopovi ne nađu iza rešetaka. Upravo zbog toga smo pokrenuli istrage o ovim slučajevima i uskoro se mogu očekivati nova hapšenja - kažu u MUP Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track