JAVORKA IZ IVANČE: Ne vraćajte me u kuću gde mi je ubijen sin!

Puštena iz bolnice

JAVORKA IZ IVANČE: Ne vraćajte me u kuću gde mi je ubijen sin!

Crna Hronika -
Kad je ušla u svoj dom u Velikoj Ivanči, Javorka Bogdanović, jedina koja je preživela masakr, pogledom je prešla preko prostorija i tiho zaplakala

BEOGRAD - Stigla u kuću tuge!- Ne vraćajte me u kuću gde mi je Ljubiša ubio sina! Vodite me u Jagnjilo!Ovo je, kako Kurir saznaje, juče tiho zavapila Javorka Bogdanović (60) nakon što su joj ćerke Zorica i Slavica rekle da je ostala bez sina Branka, kojeg je u svom krvavom pohodu 9. aprila ubio Javorkin muž Ljubiša Bogdanović (60).Javorkine ćerke su juče oko 13 sati, u pratnji svojih muževa, došle u Urgentni centar po majku, a zatim je svojim automobilom prevezle do porodične kuće u Velikoj Ivanči, odakle je 9. aprila njen Ljubiša započeo krvavi pohod, u kojem je ubio 13 komšija i rođaka, a među njima i Davida Despotovića, koji još nije bio napunio ni dve godine.Želi u Jagnjilo- Mamina želja je bila da ide u Jagnjilo, gde ja živim s porodicom, ali mi smo odlučili da je ipak prvo dovedemo u Veliku Ivanču. Tek narednih dana prebacićemo je u Jagnjilo - rekla je za Kurir Javorkina ćerka Zorica.Javorka je juče, posle šest dana provedenih u bolnici, oko 16 sati stigla do svog doma u Velikoj Ivanči. Njen zet je automobil, u kojem je žena sedela obmotana zavojima, dovezao bukvalno do samih ulaznih vrata kuće.- Mama je uspela sama da izađe iz kola i polako je ušla u kuću. Nije mi delovalo da je nervozna ili uplašena... Smireno je pogledom prešla preko prostorija i samo je tiho plakala... Isto tako je reagovala i kad smo joj saopštili da je Ljubiša ubio Branka - rekla je Zorica i dodala da se Javorka, iako je jedva preživela dva metka koja je Ljubiša ispalio u nju, sada kreće gotovo bez problema i da može samostalno da obavlja gotovo sve aktivnosti!Dobro se oseća- Ona se uspešno oporavlja i dobro se oseća. Na kraju, zamolili bismo medije da nas malo poštede... Ovo je veliki bol za nas i veliki pritisak na našu porodicu. Želimo da se strasti malo stišaju - rekla je Zorica.Kako saznajemo, u kući Bogdanovića u Velikoj Ivanči trenutno živi Ljubišin brat Radmilo.- On vodi računa o domaćinstvu i hrani stoku, a pošto Javorka nema nameru da nastavi ovde da živi, njene ćerke će rasprodati stoku i imanje - kažu komšije.Podsetimo, Ljubiša Bogdanović je u utorak 9. aprila u zoru iz pištolja ubio svoju majku Dobrilu, sina Branka i još 11 komšija i rođaka. U trenutku kad je policija došla na intervenciju, Ljubiša je pucao u sebe i od posledica ranjavanja izdahnuo dva dana kasnije u Urgentnom centru.

Policajci dežuraju ispred kuće Bogdanovića
Policajci dežuraju ispred kuće Bogdanovića

Ubica juče kremiranPorodica Bogdanović još nije odlučila gde će i kad biti sahranjen ubica Ljubiša Bogdanović.- Jedino što se u ovom trenutku zna jeste da je Ljubiša juče kremiran - rekao je jedan rođak Bogdanovića.

Ćerka Zorica preuzeće brigu o majci
Ćerka Zorica preuzeće brigu o majci

Psiholog odobrio kućno lečenjeJavorka je u utorak 9. aprila primljena u Urgentni centar u kritičnom stanju. Bila je ranjena u vrat i glavu, ali su lekari posle operacije uspeli da stabilizuju njeno stanje. Ipak, zbog lošeg psihičkog stanja lekari nesrećnoj ženi nisu odmah saopštili da je njen muž ubio njihovog sina Branka (42), svoju majku Dobrilu (83) i komšije.- Posle ranjavanja, s Javorkom je svakodnevno radio i psiholog, koji je na kraju odlučio da žena može da ide kući - rekao je naš izvor iz Urgentnog centra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track