BURNO U PALATI PRAVDE : Straža tri puta napadnuta!

BURNO U PALATI PRAVDE : Straža tri puta napadnuta!

Crna Hronika -
Sudski stražari u Palati pravde napadnuti su čak tri puta za kratko vreme od publike zbog čega je intervenisala čak i policija

BEOGRAD – Beogradska Palata pravde bila je danas mesto gde su se dogodila čak tri incidenta za veoma kratko vreme u kojima su napadnuti sudski stražari, srušena kontradiverziona vrata i intervenisala policija.

Prvi incident se dogodio na suđenju Saši Beočaninu, za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Ognjen Tripković, kada je oko 30 okupljenih došlo sa majcama na kojima je bio lik nastradalog mladića.

Međutim, kako straža nije mogla da dozvoli da tako obučeni uđu u sudnicu, publika je počela da negoduje, a onda i da se fizički obračunava sa sudskom stražom. U opštoj pometnji, srušena su kontradiverziona vrata na ulazu u zgradu, a jedan stražar je lakše povređen, izjavio je sagovornik Kurira iz suda.

Naime s druge strane "Udruženje u čast palih anđela", u svom saopštenju za napad optužilo je sudsku stražu, jer su navodno agresivno postupili prema jednom mladiću iz udurženja, koji je prema njihovim navodima izrazio samo neslaganje zbog primene sile sudskih stražara prema učesnicima drugog incidenta.

Istovremeno, u sudu je u isto vreme došlo i do još jednog fizičkog obračuna sa stražarima, ali ovog puta na drugom suđenju.

Naime na suđenju Nikoli Laziću, koji se tereti da je preko svog preduzeća "Elita international" prevario 1.600 ljudi došlo je nekoliko oštećenih.

Međutim, s obzirom na to da nije bilo mesta u samoj sudnici za njih, i oni su nezadovoljni zbog toga napali stražare, pa je jedan od stražara zadobio udarac u glavu a policija je intervenisala i podnela prijavu.

U trećem i poslednjem incidentu u Palati pravde sudska straža se ponovo našla na meti napada, ali ovaj put žene, koja se svađala sa svojim mužem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track