Najnovije vesti

VOLEO VRAČAR: Uskokoviću oduzimaju devet vila i stanova!
Foto: Glas Javnosti

VOLEO VRAČAR: Uskokoviću oduzimaju devet vila i stanova!

Crna Hronika
Samo jedna od njih, vila u Petogradskoj ulici broj 3 na Vračaru, koja je sada privremeno oduzeta, procenjena je na oko dva miliona evra, ali još nije rađena procena vrednosti oduzete imovine

BEOGRAD - Branislav Uskoković (76), koji je pravosnažno osuđen da je kao direktor „Elektrodistribucije Beograd” zloupotrebio službeni položaj, ostaće bez devet nekretnina vrednih više miliona evra. Samo jedna od njih, vila u Petogradskoj ulici broj 3 na Vračaru, koja je sada privremeno oduzeta, procenjena je na oko dva miliona evra, ali još nije rađena procena vrednosti oduzete imovine.

Više tužilaštvo u Beogradu će nakon pravosnažne presude Uskokoviću na tri godine zatvora jer je nezakonito stekao imovinsku korist veću od 1,5 miliona dinara pokrenuti postupak za trajno oduzimanje imovine, koja mu je sada privremeno oduzeta. Većina oduzete imovine su vile i stanovi na Vračaru.

Nedeljko Malinović, vlasnik agencije za nekretnine “Legat”, navodi da se cena kvadratnog metra na Vračaru kreće od 1.800 do 1.900 evra. Kvadrat oduzetog stana u Darvinovoj ulici na Karaburmi košta oko 1.100 evra. Za kuću u Bulevaru kralja Aleksandra kvadrat je oko 1.300 evra. Većina nekretnina koje su sada bile privremeno oduzete izdavane su uz mesečni zakup od ukupno oko 10.000 evra, dok se vila u Petrogradskoj ulici koristi kao obdanište.

Zahtev za pokretanje finansijske istrage protiv Uskokovića i članova njegove porodice i povezanih osoba s njima tužilaštvo je podnelo 28. aprila 2009. Sredinom novembra iste godine veće tada Okružnog suda u Beogradu privremeno je oduzelo devet nekretnina.

Sud je tada odbio da oduzme stan od 92 kvadratna metra u Hadži Đerinoj 1. Nije oduzeta ni kuća u Božidara Adžije 13, koja je prodata trećem vlasniku, kao ni lokali u Makenzijevoj od brojeva 25 do 29. Za Uskokovića i njegovu porodicu se sumnjalo da su vlasnici oko 30 nekretnina i nekoliko preduzeća. Između ostalog, i ciglane „Naša Sloga“ iz Kovina u kojoj je bilo zaposleno 200 radnika, a dve fabrike imaju 77 hektara zemljišta.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...