Za sudar vozova u Tošinom bunaru krivac ljudski faktor
Foto: Marina Lopičić

Vladimir Radović

Za sudar vozova u Tošinom bunaru krivac ljudski faktor

Crna Hronika -
Zaključak je da je mašinovođa, koji je upravljao vozom, koji je udario u voz koji je bio u kvaru pritisnuo taster za uzbunu, ali nije smanjio brzinu

BEOGRAD - Direktor za infrastrukturu Železnica Srbije Vladimir Radović izjavio je da je za sudar vozova u tunelu Tošin bunar, 2. maja, krivac ljudski faktor i da će do sredine nedelje biti poznato ko je odgovoran.

"Za jučerašnji vanredni događaj isključivo je krivac ljudski faktor", rekao je Radović, objavljeno je na sajtu RTS uz konstataciju da je signalizacija radila besprekorno, a komisija celu noć ispitivala i jednog i drugog mašinovođu.

"Zaključak je da je mašinovođa, koji je upravljao vozom, koji je udario u voz koji je bio u kvaru pritisnuo taster za uzbunu, ali nije smanjio brzinu. Do utorka ili srede komisija će završiti svoj islednički izveštaj i znaće se tačno ime i prezime ko je odgovoran", naveo je Radović.

Do sudara je došlo kada je na putnički voz na liniji Beograd - Šid koji je ostao u kvaru, naleteo voz koji saobraća na liniji Beograd - Subotica i tom prilikom lakše povređeno više od 20 putnika, među njima i jedno dete.

http://www.youtube.com/watch?v=BUFW_YWDVm0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track